Facebook ikon Instagram ikon
3. april, 2024 - fiskeutstyr Sjøørretfiske

Abu Sølv Spirr og Skarr (nye sjøørretsluk 2024)

Denne våren blir den etter hvert store og populære Abu Sølv sjøørret-slukserien utvidet med to nye varianter. Det er Sølv Spirr og Sølv Skarr, begge nyvinningene er utviklet av noen av de beste danske sjøørretfiskerne. Det betyr at det nå finnes 8 forskjellige slukserier, og til sammen 200 forskjellige variantene. Her finnes det altså en sluk for alle forhold.

Abu Sølv Spirr

Abu Sølv Spirr har den langsmale formen som kan minne om den klassiske sølvpilen, men er noe bredere for at den skal kunne gå enda lengre i luften og ut til de ytterste områdene uansett forhold. Den fungerer godt selv om det er mye bølger og fisker best når du kan sette litt god fart på sluken under innsvevning. Den har en asymmetrisk design som gir den en variert gange som trigger sjøørreten til hugg.

Sølv Spirr finnes i tre størrelser, 14-18 og 22g og i 10 fargevarianter. Den har en påmontert og sylskarp kvalitets treblekrok. Sluken har en utsøkt gange og lokkeeffekt under spinnstopp.

Abu Sølv Skarr

Abu Sølv Skarr er en innline sluk hvor linen skal gå igjenom selve sluken, og hvor trebblekroken dermed henger løst bak sluken. Innline sluker har mange fordeler som gjør at flere fisk landes fordi kroken som regel sitter bedre og at gangen på sluken blir mindre påvirket. Abu Skarr modellen er sist ut av innline-slukene og er designet for å utnytte disse fordelene ekstra mye. Med en gang du gjør et spinnstopp med Skarr begynner en superrask rotering mens den faller rolig. Dette gir ekstra mye vibrasjoner i vannet og skal trigge sjøørreten på en måte som gjør at den hugger. Spinnstoppene blir også lengre med denne sluken og det gjør at du vil fiske lengre i den beste sonen hvor hugg mulighetene er størst. Sluken fungerer godt i alle hastigheter.

Sølv Skarr kommer i tre størrelser, 12, 18 og 22g og i 10 fargevarianter. Du bruker selv en liten perle og en treblekrok (følger ikke med). Denne modellen er perfekt for de grunne områdene hvor sjøørreten elsker å oppholde seg vår og sommer.

Alle Abu Sølv sluker kommer i miljøvennlige pakninger og er utviklet av sportsfiskere.

Et tips for alle sluker, wobblere og harde lokkemidler er å smøre på lukt og smak fra Gulp Saltwater. På den måten trigger du fisken til flere hugg!

Asgeir