Facebook ikon Instagram ikon

Jeg begynte å fiske som 4 åring, og har siden jaktet på alt med «finner» siden den gang. Jeg er født i 1968 og hadde allerede som 20 åring over 20 000 timer med fiskestanga. Jeg har hele tiden prøvd å være mest mulig allsidig, og egentlig vært like glad i å fiske i fersk som i saltvann. Jeg mener at det og fiske med en type «redskap», eller etter noen få arter, gjør at du som sportsfisker går glipp av virkelig mye moro og spenning.

I tenårene begynte jeg for alvor med konkurransefiske og deltok nesten ukentlig i stevner på mange ulike fiskeområder. Dette resulterte i over 500 trofeer, og flere Norgesmesterskap og Norgesrekorder innenfor fiske. Selv om jeg har gitt meg som konkurransefisker har jeg hatt enormt mye glede av de erfaringene det har gitt meg i det daglige fisket.

Jeg bruker nå mye av tiden min til og prøve og inspirere andre til og oppdage, og bli bedre sportsfiskere. I tillegg til denne bloggen har jeg også en god del kurs og foredrag rundt forbi i hele Norge. Jeg har også vært med og laget flere fiskefilmer som «jakten på storfisken» med Team Mustad, og «bli en bedre sportsfisker» med Pure Fishing. Jeg har også skrevet «sjøfiskehåndboka» sammen med Kroglund for noen år tilbake. Jeg bidrar også jevnlig til artikler i på nett og i fagblader.

Jeg var tidligere også en aktiv artsjeger, og har landet over 150 forskjellige arter bare i Norge. På bloggen her startet jeg også opp et nytt «prosjekt» med å fiske arter på nytt for og prøve å bidra til at flere får opp øynene for dette spennende fiske. En hel del nye artsfiskere ble med da, og enda flere siden. Artsfiske har blitt en aktivitet for alle folk i alle aldere over det ganske land. Du kan følge oppdateringen av «nye» arter hvis du sjekker «fliken» artsfiske på bloggen her.

Jeg fisker også mye utenlands når jeg har sjansen, og har besøkt en rekker destinasjoner for å utøve denne fantastiske hobbyen. Jeg har fisket i mange titalls land og det er ikke mye som slår billfish i Afrika, røyefiske på Grønland, eller fluefiske i Kariben for å nevne noe. Cuba har nok blitt et av mine favoritt reisemål, der har jeg nå reist og fisket 15 ganger nå. For noen år siden klarte jeg og få I.G.F.As prestisjefulle «Innshore Super Grand Slam» tittel, nettopp på Cuba. Jeg landet da fluefiskets 4 «formel 1.» fisker Bonefish, Tarpon, Permitt, og Snook på en og samme dag. Den eksklusive Super Grand Slam klubben består kun av litt over 80 fiskere i verden.

I tillegg til at sportsfiske er min store hobby og lidenskap er det også min jobb. Jeg har jobbet mange år som avdelingsleder i fiskeutstyrsbutikker, men har siden 1996 jobbet som distriktssjef i Amerikanske Pure Fishing. Der jobber jeg først og fremst med oppfølging og salg til sportsbutikker i Norge, men også med produktutvikling, kurs og foredrag.

Og ja, så har jeg fanget den største fisken på stang i Norge og Europa noen sinne, en håkjerring på 1.100kg. Haien tok agnet mitt på 700 meters dyp i Nedstrandsfjorden den 20. juli 2013, og er faktisk den nest største fisken registrert på stang noen sinne i verden, bare slått av en hvithai fra Australia fanget i 1959. Du kan lese mer om denne rekordfangsten hvis du klikker her, eller se filmen på YouTube hvis du klikker her! Som et lite apropos, jeg er også en av de få som har fanget en av de minste fiskearten i Norge, en krystallkutling på ca. 0,5 gram. Det sier bare litt om den fantastiske artsrikdommen vi har i Norge.

I 2016 tok jeg min tredje fiske tatovering, denne gangen på ryggen. Tatoveringen viser mine tre beste fluefangster i fra året før. En lemonshark på 2m+ og en av de største permitene tatt på Cuba noen sinne. Samme år landet jeg verdens raskeste fisk en sailfish på flue i Malaysia. Altså et fluefiske år som var verdt å huske, tenkte jeg. Tatovøren var legendariske Jari Kajaste fra Helsinki. Han brukte omlag 37 timer å fullføre den. Du kan lese mer om han og tattoveringen hvis du klikker her.

Asgeir