Facebook ikon Instagram ikon
28. april, 2020 - fiskeutstyr

Abu Toby historie og konkurranse

Abu Toby er antagelig Nordens mest solgte sluk gjennom tidene, og er fortsatt den dag i dag en av de mest populære slukene i hele Europa. Nå skal vi gjøre en ekstra stas på den populære sluken og lager derfor en liten konkurranse på nett. Alt du trenger å gjøre er å dele et fiskeminne med Abu Toby, eller ta et nytt bilde ute på fisketur innen utløpet av mai. Dermed er du med i trekningen av hele serien (13stk) Toby 15g og en Abu Garcia fiskecaps (verdi ca kr 1000,-)

Alt du trenger å gjøre er å legge ut et bilde på Instagram med hashtag #abutoby eller kommentere linken til dette innlegget på Asgeir Alvestad Fiskeblogg. Du kan altså finne frem en gammel fangst med bilde hvor Tobyen er involvert på en eller annen måte. Eller du kan ta et nytt bilde med en Toby-sluk i løpet av mai. Konkurransen gjelder kun for dem som har adresse i Norge.

Litt om Abu Toby

Abu Toby ble introdusert i Napp og Nytt katalogen for første gang i 1956. Det var tidligere Abu-eier Lennart Bergstrom som fikk ideen til den nye sluken da han var på sjøørretfiske i Danmark. Han ville ha et nytt langsmal sluk som lignet på byttefisken tobis som sjøørreten på de kantene elsker (samme i Norge forøvrig). Sammen med produktutvikleren Ove Soldemyr kom de frem til at små vinger (finner) i bakkant av sluken gav en helt nye og unik gange (i tillegg til at det ble et naturlig huggpunkt der kroken sitter). Når de funderte på navnet var «tobis» det naturlige navnet, men direktøren Tom Lenk foreslo at Toby var enklere navn å huske. Så da ble det Abu Toby.

Abu Toby har siden 1956 kommet i en rekke varianter og farger. En av grunnene til at den er så populær er nok at den fungerer til så mange forskjellige fiskeslag. I Norge er den nok mest brukt til de blanke «edelfiskene» som sjøørret, laks og vanlig innlands-ørret. Vi vet imidlertid at den for eksempel fungerer svært godt på torsk, sei, makrell og lyr i sjøen, og gjedde, røye og abbor i ferskvann også. Grunnen til dens popularitet er nok helt sikkert den unike gangen, men også dens fabelaktige spinn-stopp som virkelig lokker fisk til hugg.

I dag finnes den klassiske Abu Toby i 7-10-15-20-28-40-60 gram og i 13 ulike farger. I tillegg finnes Toby Salmo (30g) i 11 farger, den er spesialutviklet for laksefiske i elv. Sist men ikke minst er Toby Magnum (60g). Den finnes i 10 nydelige farger og er de seneste årene blitt den mest populære dorgesluken for laks i saltvann her til lands.

Det har, og finnes fremdeles flere andre varianter som utspringer fra den klassiske Tobyen. Du husker kanskje Toby Vass, Toby Fat, Toby Smash, Toby Fly, Toby Slim, Toby Rocket og Toby Tiger? I konkurransen her teller alle bilder med opplevelser fra Toby familien. Vi tar kontakt med de heldige vinnerne, lykke til!!

Vil du se dagens utvalg av Abu Toby, eller kanskje kjøpe noen finner du den som vanlig i Napp & Nytt 2020. Linken til online katalog finner du her:

https://www.asgeiralvestad.noissuu.com/pfnordic/docs/no_non_2020_web

Asgeir