Facebook ikon Instagram ikon
22. juni, 2023 - sjøfiske

Agnfiske på sandstrender

Har du lyst til å prøve et litt annerledes og et svært interessant fiske med agn fra land eller båt, kan jeg tipse om et oppsett som gjør at du kanskje kommer i kontakt med andre arter enn de du vanligvis fanger.

Fisket er ganske enkelt, men du bør finne deg et område med fin og slett bunn, en sandstrand er perfekt. Her kan du komme i kontakt med for eksempel havabbor, sjøørret, knurr og mange forskjellige flatfisker med å sett ut takkel med agnfisk.

Selve takklene kan du få kjøpt ferdige, eller så lager du dem selv med opphengere du agner. Et såkalt paternoster takkel. Som agn kan du bruke mye forskjellig som for eksempel skjell, reker og strimler av makrell. En av de tingene som er mest spennende å bruke er små agnfisk som brisling, tobis eller ansjos. Det er ikke alltid like lett å få tak i, men velassorterte sportsbutikker har, ellers kan de finnes i noen innvandrerbutikker.

Når du skal kaste ut slike takkel bør du bruke så tunge lodd at de ligger stille på bunnen. Det er også en stor fordel å surre agnet fast til kroken med elastisk agntråd. Så er det bare å sitte å vente, noen ganger kan enn flytte litt på agnet slik at du fisker over større områder. Ofte bruker fisken litt tid til å «lukte» seg frem til agnet så det gjelder å være tålmodig og gjerne fiske med flere stenger samtidig. Her ser du en video om hvordan de gjør dette i Storbritannia;

Skitt agnfiske!

Asgeir