Facebook ikon Instagram ikon
20. oktober, 2019 - artsfiske

Art #144 havsil

Neste art på listen ble den lille havsilen som nærmest flommet over Vestlandet en liten periode i sommer. Den lille tobisarten er kjærkommen mat for alt fugle og dyrelivet når den kommer i slike mengder. For oss artsfiskeren er det først og fremst en utfordring til å få den lille fisken til å bite på krok.

Det løste seg imidlertid greit for meg når jeg kom over noen skikkelig store stimer nært land i Stavanger området. Da var det bare å plassere de ørsmå krokene midt i stimen. Med så mange fiske så tett, var det mange som tok de for å være mat selv om de altså ikke var egnet. Dermed var det bare å fange så mange enn ville, og veie den største.

De fleste tobis/sil artene er ganske like, og kan være vanskelige å skille. Havsilen kan «skyte frem munnen» og har en halerot uten skjell. Den største jeg fikk veide 2 gram, så enn kan jo ikke akkurat kalle det en storfangst, men når enn har kommet oppi dette antallet arter på stang i Norge så er hver art kjærkommen og verdt sin vekt i gull. Veldig morsomt var det også å se slike enorme mengder med fisk, og bare noen uker senere var de sporløst borte.

Asgeir