Facebook ikon Instagram ikon
27. juli, 2020 - miljø under vann sjøfiske

Berggylte og tips til undervannskamera

Hei, mange spør hvilken kamera jeg bruker, og jeg må tilstå at jeg oftest nå bruker mobiltelefon Iphone 11, men skal du få noen spesielle bilder ved og under vannoverflaten kan jeg anbefale Garmin Virb kameraene jeg nå har brukt i flere år. Her ser du et typisk fiske hvor disse vanntette actionkameraene kommer til sin rett;

Jeg valget å ta meg en tur på svaberget siden vinden nesten var opp i kuling styrke denne ettermiddagen. Jeg rigget meg godt i le og rigget opp en 6 meter lang Abu Siesta toppknytt stang. Målet var å fiske berggylte. Det er en av de morsomste fiskeaktivitetene enn kan gjøre om sommeren, dessuten trenger du ikke mye utstyr heller.  IMG_8220 IMG_8279 IMG_8193 IMG_8199  Det gjelder stort sett å finne seg noen bratte svaberg og ta med seg noe reke som agne. Skjell og gulp fungerer også utmerket. Jeg bruker krok nummer 4 av den solide typen. Jeg holder på å teste neste års nyheter fra Berkley, og det er en krok som virkelig er sterk nok til dette bruket. Jeg kjører 0,35 eller 0,40 sene, eller Trilene Fluorocarbon som er det aller beste valget. Du trenger ikke å gjøre dette vanskeligere enn det er, bruk det utstyret du har! Et godt tips er å fore opp plassen med en gang du kommer frem. Kast bare ut lit agn på fiskeplassen. Det er kjempeflott hvis du har rester fra en krabbe eller reke måltid. Jeg pleier å frysen det ned skal og rester slik at jeg har det for hånden når jeg skal ut på slik fiske. Ved å fore opp før og under fiske vil du alltid ha mye beggylte  på fiskeplassen mens du holder på. Sørg bare for at du kaster litt mot strømmen slik at det treffer bunnen på det stedet hvor du fisker.  DCIM100_VIRBVIRB0020- DCIM102_VIRBVIRB0022- DCIM102_VIRBVIRB0022- DCIM102_VIRBVIRB0022- DCIM103_VIRBVIRB0023- DCIM103_VIRBVIRB0023-  Det er altså ikke særlig vanskelig å få berggylte når du bruker agn, men de er særdeles sterke, og de lange toppknyttstengene står nærmest som et hjul når de kjemper i mot. Et slikt fiske er altså artig, og jeg synes det var en flott anledning til å teste mine nye Garminvirb kamera for å ta noen bilder under vann. For å si det med en gang, kameraene virket plettfritt og jeg synes det ble topp resultat. Jeg valgte å kjøre kameraet på en teleskopskaft og sette det på en funksjon som tar et bilde i sekundet. På den måten kan jeg føre det ned mens jeg har fisken på stangen i den andre hånden. Dermed får jeg mer action pregede bilder mens fisken er på veg inn.  DCIM103_VIRBVIRB0023- DCIM103_VIRBVIRB0023- DCIM104_VIRBVIRB0023- DCIM101_VIRBVIRB0021- IMG_8232 IMG_8203 IMG_8229 IMG_8256 IMG_8267  Erfaringene med Garminvirb er altså topp så langt, mer kommer senere!  IMG_7927  Her ser du en film om hvordan du kan ta barna med på tradisjonelt berggylte fiske, og beste tiden er nå!

Asgeir (noen av bildene over vann er tatt med Canon 7D, resten med Garmin Virb