Facebook ikon Instagram ikon
18. august, 2021 - fiskeutstyr

Nye Berkley Power Sardine

Berkleys nye Power Sardine er en av de mest spennende produktnyhetene for 2021. Det er et produkt som allerede har blitt en favoritt, og som jeg var så heldig å få full klaff med under fjorårets og så langt i årets havabborfiske. Her kommer først en video med produktet fra en av utviklerne;

Før jeg kommer til selve produktet vil jeg nevne at denne spesielle weedless (gjemt krok for å unngå vegetasjon) funksjonen denne shaden er utstyrt med, har vært savnet i mange situasjoner tidligere. Det er nemlig et unikt oppsett som gjør at du kan fiske gjennom siv, tang, ålegress og andre hindringer under vann, uten at du setter deg fast og bare får salat på kroken. Mange av fiskerne elsker nemlig å oppholde seg i siv eller ålegress, eller under og nær vekster. Derfor gir et slikt kroksystem deg bedre muligheter til å fange fisk i vanskeligere situasjoner og hvor vanlige lokkemidler ofte kommer til kort.

For å fungere godt under slike situasjoner i vegetasjonen må altså kroken være gjemt. Det betyr samtidig at selve gummien må være mykere enn vanlig slik at en fiskekjeft lett presser sammen kroppen på shaden og fisken dermed krokes. Det krever også en såkalt widegap offset krok som selvfølgelig følger med, og kan kjøpes løst i større antall hvis du trenger det. Men husk også at det er fullt mulig å rigge shaden med vanlig krok, slik at den blir tradisjonell med utstikkende krok. Eller på et vanlig jigg-hode for den sags skyld.

Så til erfaringer og bruksområde

Jeg testet Berkley Power Sardine i fjor sommer, mest på havabbor. Jeg så raskt at fargene måtte være giftige og at størrelsene var perfekte for dette fiske. Havabboren elsker å beite fisk, og allerede på første tur fikk jeg flere bra eksemplarer i båten. Havabbor fisket mitt er utelukkende i og rundt ålegress-tepper, og det er akkurat det denne shaden er skapt for. Nå kunne jeg fiske helt nedi og lure havabborene til hugg på nært hold uten å henge fast. En sjeldent og spennende fiske alle må teste.

Jeg fikk også flere mindre høstgjedder inne i sivet og under vannliljene i ferskvann på tampen av sesongen med denne Power Sardinen. Nå ser jeg frem til vinterens torskefiske. Flere ganger i året går nemlig den helt inne i tangen og beiter. Jeg vet også at Berkley Power Sardine allerede er en vinner på lyr, og flere sjøørreter hugg også på denne under fjorårets havabborfiske. Det skal bli spennende å se om bruksområdet blir ytterligere utvidet under vårens fiske, den blir i alle fall alltid med i slukskrinet mitt.

Fangst-suksessen har selvfølgelig mye med farge og størrelse å gjøre, men akkurat her tror jeg det like mye er den vanvittig fine gangen den ekstra myke gummien gir. Sist, men ikke minst har Berkley Power Sardine lukt og smak. Det er viktige sanser å trigge hos fisken og noe som garantert gir flere hugge og samtidig gjør at fisken holder lokkemidlet lengre i munnen. Berkley sier selv at det i snitt gir 18 ganger lengre tid til å sette kroken, og det kan være spesielt viktig når du har en gjemt krok som her.

Størrelser og farger

Berkley Power Sardine kommer i 10 gram (90mm), 20 gram (120mm) og 40 gram (150mm). De blir levert med 3 kropper og 1 sink hode og krok (1 ferdig rigget og 2 ekstra kropper/haler). Prisene er henholdsvis 79,- 99,- og 129,- på de forskjellige størrelsene. Det er 8 forskjellige farger i hver størrelse. Du kan også få kjøpt haler/kropper og kroker løst. Alle varianter ventes å være leveringsklare til de norske utstyrsbutikkene i slutten av februar. Noen plasser må du selv sørge for at de tar inn dette i sortimentet. Her ser du fargevariantene;

Asgeir (Berkley)