Facebook ikon Instagram ikon
20. desember, 2022 - tropisk fiske

Damfiske i Thailand

På min pågående lille Thailand ferie tenkte jeg det var på plass å få testet innlandsfiske i landet. Jeg har fisket en del på havet her nede, men har jo fått med meg at det finnes en del innsjøer eller det vi kan kalle «put and take» dammer som det fiskes stor fisk i. Det går for det meste i karper og catfish men i tillegg er det innført en del amerikanske arter som for eksempel arapaima og aligatorgar. Fisket foregår for øvrig utelukkende som catch and release, så noe matfisk er det altså ikke snakk om å ta med seg her nede. I parken jeg skulle fiske i dag var det innslag av de to sistnevnte innførte artene, og det første jeg fikk se når jeg ankom var en diger arapaima som veltet seg i overflaten. Det hele gjordet fiske litt mer spennende, for slik fisk har jeg ikke vært borti på noen av mine turer tidligere.

Selve parken jeg hadde blinket ut fant jeg på internett. Siden jeg var innkvartert i Patong ville jeg fiske i Phuket området så nærme som mulig. Privat Monster Fishing Park lå bare en halvtimes kjøretur unna og det var jo fint siden jeg bare hadde fått en halv dags fiske. Selve bookingen gikk raskt og effektivt via mail hvor Sebastien som var fransk klargjorde detaljer og pris på god Engelsk. 4,5 timers fiske kostet 2000 bath noe som tilsvarer 7-800 kroner. Taxiprisene er heller ikke avskrekkende her nede så det hele var en ganske rimelig løsning så lenge de også stod for fiskeutstyr, agn og to velvillige guider som gjorde mye av jobben med foring og oppsett av utstyr.

Kl 0900 om morgenen var jeg rigget klar for fiske på den lille flytebryggen så lå i innsjøen jeg hadde helt alene. Konseptet akkurat her er at du leier hele innsjøen, og det er jo kjekt. Vi kjørte boilis, kylling, fukt og nøtter som agn i tillegg til at det ble foret i feedere over kroken. Utstyret bestod av Penn og Shimano og var i bra stand. Dessuten var alt klargjort slik at fiske kunne starte som avtalt. Allerede etter et par minutter var det et run uten at jeg fikk kroket fisken, men en halvtime senere tok en rødhalet catfish agnet og en morsom liten kamp senere fikk jeg tatt noen bilder sammen med den før den ble satt tilbake.

I løpet av de neste timene landet jeg også et par karper av forskjellig slag. Hverken aligatorgar eller arapaima var interessert i agnene, men begge artene var ofte oppe i overflaten for å vise seg, og bare det var verdt en god del av prisen. Det var i hele tatt en flott opplevelse og sitte og følge med stengene samtidig som en godt kunne ta seg en øl eller to. Mengder med småfisk var det også rundt bryggen så det var noe å se på hele tiden. Du fikk faktisk en ok naturopplevelse og et fint avbrekk fra det ellers så bråkete bybildet i Patong.

Det er i hele tatt ganske mange plasser å fiske i Thailand, men mye har forandret seg etter covid og mangel på turister så det gjelder i det hele tatt å sjekke på internett og finne ut om det er noe alternativer i det området du ferierer. Godt fiske!

Asgeir