Facebook ikon Instagram ikon
4. april, 2022 - miljø under vann

Fiskeriket på NRK Tv

Akkurat nå går det en fantastisk miniserie på Nrk TV som du bare må få med deg! Den sendes på tirsdagskveldene og er en naturdokumentar som setter fiskene, vannene og havet i fokus. Det er en serie som gir håp, men samtidig gir et bilde av hvordan vi ødelegger livet under vann.

Den anerkjente produsenten og sportsfiskeren Martin Falklind tar oss med på en magisk reise gjennom elver, innsjøer og hav til en verden de færreste får oppleve, og en natur mange knappest vet at finnes i våre nærområder.

Serien viser hvordan menneskene nærmest har utryddet arter og ødelagt leveområder, og hvor økosystemene har klappet sammen på grunn av dette. Men vi får også se gode og konkrete eksempler på at vi med riktige tiltak kan reparere skadene, og gjøre tiltak som stopper den negative utviklingen på vårt miljø.

TV-serien fiskeriket går over tre episoder og sendes altså på tirsdagskvelder på NRK2, men den ligger også på NRK sine nettsider slik at du kan kose deg med den når du vil. Dette bør være en serie som settes opp som pensum på alle landets skoler ……

Slik er episodene fordelt:

1.Elva, vandrende fisk, trua urtidsdyr og fossekall, alle trenger rennende vann. Utbygging av vannkraft gir skade, men menneskene kan også gjøre godt. 59 min.

2.Innsjøen, under vannliljene bor det fisk enn vet overraskende lite om, men også tre meter lange maller og glupske gjedder. 59 min.

3.Havet, i Svensk og nordisk farvann finnes haier i ulike størrelser og andre merkelige vesener. Og nå er makrellstørja tilbake. Men hvor er det blitt av torsken?

Klikker du her kommer du direkte til serien på NRK!

 

Asgeir (foto og film Martin Falklind)