Fiskher app blir Fishbuddy (ny 2024)
Her kommer en innføring i den nye storsatsingen Fishbuddy app. Det er neste generasjon fiskeapp og en videreutvikling av den populære Fiskher appen.
Grunnen til at det nå er laget en ny app er at vi nå har på plass en helt ny AI og AR teknologier, noe som ikke var mulig i den gamle Fiskher appen. Det er altså en kraftig oppdatering av den populære appen som er lastet ned over 600 000 ganger og er populær både i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland. Her følger en oversikt over hva som er nytt, hva som er likt og hva som er bedre i den nye Fishbuddy appen som du nå kan laste ned i din appstore.
Nytt:
Alt i alt er Fishbuddy en langt bedre og mer komplett app enn Fiskher. Bedre kart, gruppefunksjoner, 60% flere fiskefelt, 250.000 nye AI genererte “Spots” som viser topper og bratte skrenter som en rekke fiskeslag søker mot i vann. Appen virker på det meste fra Iphone 10 og oppover. Og fra Android telefoner fra omtrent 2017/2018. Dette er en en kraftig forbedring. Samtidig virker den på de fleste nettbrett og Ipad i samme periode. Ipad kan også brukes i horisontalen, noe som er svært bra for dem som skal studere kart eller bruke den i båt.
…. Og husk! Fishbuddy er både for ferskvanns og saltvannsfiskere. Du finner nå dybdekart og satelittbilder, og enormt mange fiskeplasser for alle de viktigste artene fra høyfjellet og ut langt til havs.
Feed
Oppdatert feed med bedre følge funksjoner, varslingstjenester og link mot fangstarkiv. Vesentlig raskere og bedre flyt i bildene. Mindre eller ingen kropping i bildet slik som i Fiskher.
Gruppe
Helt nytt i Fishbuddy. Nå kan du opprette grupper som er private eller åpne for alle, slik at man kan møtes på familie, kompis, klubb eller forum-nivå, innenfor bestemte rammer. Her vil art, klubb, forening, butikk og fiskeform ofte være vanlig format. Søkbart og lett å både delta i og administrere. Egen lukket feed i alle grupper. Snart konkurranser og leaderboard.
Fiskefelt
Vi har gått fra rundt 90.000 fiskefelt i Fiskher til 145.000 i Fishbuddy. Samtidig har vi økt antall arter, og har nå hele 32 arter. Samtidig har vi nå tegnet fiskefelt i mer enn 1500 ferskvann og elver
Kart
Vi fortsetter å utvikle egne dybdekart tilpasset sportsfiske med Fishbuddy. Disse heter Fiskher Depth Map og er bygget på åpne data i sjø og tilpasser behovene fiskere har. I ferskvann har vi som eneste i verden, bygget ferskvanns-dybdekart i 200.000 vann basert på data fra satellittbilder. Disse er langt mer unøyaktige, og når sjeldent mer enn til 10 meters dyp. Til gjengjeld er de i tusenvis av vann, de eneste dybdekartene som finnes.
Bakgrunnskart: Satellitt og Fiskher Dybdekart
Kartlag: (Synlige oppå bakgrunnskartet)
Spots: Helt ny funksjon påsken 2024. Viser 250.000 plasser i vann og elv på typiske områder hvor fiskene samler seg. Kombinasjonen av våre fiskeeksperters kunnskap og AI teknologi er grunnlaget bak de unike fiskeplassene. Vi bruker vårt unike satellittdybdekart til å plassere punktene.Foreløpig er dette kun i Norge, men snart kommer det til Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland.
Vrak: I appen har vi lastet ned en eller flere offisielle datasett på vrak. De gjør det lettere for dem som vil fiske nært vrak og finne dem. Vises som et vrak ikon på kartet.
Sediments: Sedimenter gjør det mulig for fiskere å vite omtrentlig hva slags bunnforhold det er der man fisker. Man kan også bruke dette for å planlegge en fisketur, da forskjellige fiskeslag foretrekker visse fiskebiotoper. Vises som tekst på kartet. Kun i sjø.
Eelgrass: Ålegress er for mange fiskere viktig informasjon å kjenne til for å finne områder hvor mange typer fiske samles. Det gjelder typisk for sjøørret, havabbor, horngjel, lyr og byttefisk som tobis, kutlinger, krabber og reker. Vises som grønne felt med linjer over i appen.
SmartCatch
SmartCatch er en av de største nyhetene og en teknologi ingen andre i verden har. Kort fortalt bruker du bare mobilen (via fishbuddy) og tar bilde av fangsten din. Den nye teknologien i Appen vil da fortelle deg hvilken art du har fanget, hvor lang den er i cm og hvor mye en slik fisk vil veie. Dette er virkelig en genial måte å få all den informasjonen du trenger på kortes mulig tid. Det er både kjekt for fiskeren og ikke minst for fisken slik at den ikke utsettes for unødvendig mye påkjenninger hvis du for eksempel ønsker å sette den levende tilbake i sitt rette element. Du kan altså meget kjapt registrere fiskene du ønsker, og det kan du gjøre på forskjellige måter;
Manuell registrering av fangst med AI: Hent bilde av fisk i bildearkivet til telefonen. Appen gjenkjenner fiskens art med AI-teknologi, hele 140 vanlige arter, og du kan selv sette inn lengde eller vekt, så regnet appen ut resten. Kjenner du begge verdier, settes disse inn og fisken kan registreres.
Automatisk registrering av fangst med AR + AI: Legges fisken på et jevnt underlag, kan man ved å ta bilde av fisken, registrere lengden på fisken med inntil 95% nøyaktighet. Appen regner ut lengden på fangsten med AR og finner riktig art med AI-teknologi. Fangsten lagres med dato, GPS og annen informasjon i din profil.
Automatisk registrering av fangst med AR-punkter + AI: Ved å sette et start og et stoppunkt med fingeren på en fisk, kan kamerat måle lengden med AR. Fin ekstrafunksjon dersom bakgrunnen gjør det vanskelig å gjøre bare med å ta bilde. Appen regner ut lengden på fangsten med AR og finner riktig art med AI-teknologi. Fangsten lagres med dato, GPS og annen informasjon i din profil.
Fangstinformasjon
Du kan legge til viktig informasjon til fangsten din før den lagres. Dato, klokkeslett, lengde, vekt og fangstmetode samt om du vil vise andre lokasjon eller ikke. Det er altså valgfritt om du vil dele fiskeplassen, eller om du vil holde den hemmelig.
Lagring og deling av fangst
Du kan velge å lagre fangsten direkte til profil, eller så kan du dele den på feed direkte. Da vil den automatisk lagres, og du kan skrive noen korte linjer om fangsten og dele raskt med andre.
Profil
Profil er re-designet, og har langt mer informasjon om profil eieren enn i Fiskher. Alt av fangst registreres nå her og distribueres herfra videre ut i feed og grupper. Slik har du full oversikt. Du kan se fangstene dine i listeform eller på et kart. Man har også oversikt over alle egne poster her.
Avslutningsvis kan jeg si at både teknologien, nøyaktighet og flere nye spennende funksjoner kommer fremover for dem som har kjøpt appen. I pipeline er Gamification, konkurranser og utfordringer. Andre typer kart og mer sosiale plattformer. Waypoynts og nye værfunksjoner jobbes det også med, samt noen hemmeligheter selvfølgelig. Den som er med får se….
Den nye Fishbuddy appen kan gratis lastes ned, men for å få alle de nye funksjonene og en komplett app (anbefales) så koster den kr 99,- for en måned eller kr 399,- for et år. En garantert god investering som gjør at du lykkes bedre med fiskestanga uansett hva du ønsker å fange i salt og ferskvann.
Her kan du lese mer om nye Fishbuddy by Fiskher;