Facebook ikon Instagram ikon
9. juni, 2022 - #fisketilfolket

Flere nyheter fra fiskher app!

Juni igjen! Nå er det akkurat to år siden vi lanserte i Norge, og et år siden innlandsversjonen var på plass. Og i dag kommer en stor, ny oppdatering som gjør ferskvannsfisket med Fiskher enda mye bedre.

Fisker du i sjøen, har du kanskje lagt merke til at vi har lagt til masse nye fiskefelt de siste månedene. Nå er turen kommet til innlandet, hvor vi gir appen et skikkelig løft.

Frem til i dag har vi vist hva slags fisk du finner i hvilke vann og elver, blant annet basert på data fra Artsdatabanken. Det har vært nokså mangelfullt, og derfor har vi jobbet på spreng for å lage en løsning som kan gi bedre informasjon om hva du kan fiske hvor – også i ferskvann. Nå har vi kommet så langt at vi slipper en betaversjon av verktøyet, som gir våre premiumbrukere en sniktitt på fremtiden. Dette er en løsning vi utvikler kontinuerlig, og som er eksklusiv for Fiskher. Faktisk er det også det samme verktøyet som vi bruker når vi kartlegger nye fiskeområder.

For det har vi også gjort i den nye oppdateringen: Nå finner du den samme typen fiskefelt som du kjenner fra sjøen i et hundretalls interessante fiskevann i innlandet, og flere kommer hver eneste dag.

Konturkart

Den største nyheten er imidlertid de helt nye, egenutviklede konturkartene våre, som gir vesentlig bedre grunnlag for å si noe om hva du kan fiske hvor, også i innlandet. Ved hjelp av de nyeste satellittbildene kan vi «se» så langt ned som lyset rekker, og mye, mye lenger enn øyet kan oppfatte. Ved å bruke såkalt remote sensing, har vi bearbeidet bildene og fremstilt kart undervannskart over mer enn 15.000 vann som aldri tidligere er blitt kartlagt. Og det er bare begynnelsen. Arbeidet med konturkartene er i en tidlig fase, og her kan du lese mer om hvordan de fungerer

Mens vi tidligere fisket nærmest i blinde i vann og innsjøer, har vi nå plutselig tilgang på kart som viser oss akkurat hvor det er grunt og hvor det er dypt. For alle som vet at grunner virker som magneter på fisk, er det ingen tvil om at dette er et banebrytende arbeid. Neste steg blir å kombinere satelitt-teknologien med EMODnets dybdekart, slik at vi kan kartlegge under vann også der hvor havet er på sitt aller dypeste.

Lansering i Tyskland

Og det er dette som driver oss som jobber med Fiskher. Vi oppdaterer kontinuerlig appen med nye fiskeområder og nye funksjoner, og jobber hele tiden med videre utvikling. For å være den mest komplette fiskeappen både for nybegynnere og erfarne fiskere, i land etter land. I fjor sommer tok vi Danmark og Sverige med storm, og denne uken lanserer vi i Tyskland. Dermed finner du fiskeplasser både i sjø, hav og i innlandet i Tyskland nå.

Det kan vi gjøre, fordi appen er resultat av et samarbeid mellom de mest erfarne fiskerne og de fremste teknologene. Derfor sitter vi på generasjoner av kunnskap om fiske, og ligger samtidig helt i tet innen spydspissteknologier som remote sensing, kunstig intelligens, AI og augmented reality. Det gjør at vi kan dele fiskenes kunnskap på nye måter, og gjøre det enda mer spennende å jakte på drømmefangsten.

Har du allerede premium, får du naturligvis alle de nye funksjonene, uten tillegg i prisen. Bruker du gratisversjonen, og har lyst til å prøve? Oppgrader abonnementet ditt, så kan du teste i tre måneder for bare 149 kroner, eller 299 for et helt år.

Ps! Husk at appen ikke alltid oppdaterer seg selv, så gå inn på din appstore og aktiver «oppdater knappen»!

Med ønske om en fin sommer med fiskestang og appen!