Facebook ikon Instagram ikon
15. juni, 2020 - artsfiske

Gullfisk (sølv-karuss)

Her en kveld bestemte sønnen min og jeg oss for at vi skulle prøve å fiske gullfisk. Gullfisk lever faktisk vilt og formerer seg i noen få vann i Norge. Et av disse ligger i Kristiansands-området og er derfor lett tilgjengelig for oss.

IMG_8321

Vi tok dette bare som en hyggelig kveldstur og rigget opp et par stenger med glidende lodd, og mais som agn. Vi la ut snørene og foret plassen opp litt slik at det skulle samle fisk. Vi så med en gang at det var liv like ved en siv-kant. Flere gullfisk var nemlig oppe og vaket og tok insekter på overflaten.

IMG_8323 IMG_8343 IMG_8326 IMG_8327 IMG_8328 IMG_8341

Bare ti-femten minutter etter vi hadde satt ut stengene begynte det å nappe. Det var flere drag i snøret, men vi hadde problemer med å sette kroken. Jeg gikk derfor ned på krokstørrelse (8) og satte kun på en liten mais. Det skulle gi resultat og den først gullfisken ble landet noen minutter senere.

IMG_1192

Det endte faktisk opp med 8-10 fisker på land i løpet av noen fine timer ved bredden. Olli fikk den peneste og jeg fikk en grei fisk på over halvkiloen. Alle fiskene ble satt tilbake igjen og vi var svært godt fornøyd med den lille hyggelige fisketuren, etter en ganske så spesiell fisk.

IMG_8336

Asgeir