Facebook ikon Instagram ikon
11. oktober, 2022 - fiskeutstyr

Norges største antikke fiskesnellesamling?

Har du sett maken til fin privat snellesamling? Sune har i en årrekke samlet gamle fiskesneller. Spesialfeltet er gamle svensk produserte multiplikatorer. I tillegg finnes det mengder med stenger, sluk og fluesneller også. Alt plassert og godt sikret i kjelleren i hans privathus i Skien.

Sune er opprinnelig fra Sverige og det var her samlemanien begynte. 1972 fikk han sine første sneller fra bestefaren. Etter det ble fiske den store hobbyen og det gikk slag i slag med et allsidig sportsfiske og et engasjement i «sportsfiskarna» som er tilsvarende NJFF. Sune reiser også på tropisk fiske og en av de mest minneverdige fangstene er en stirped marlin fra Tanzania.

Og så ble det altså en hobby i hobbyen, det å samle på gamle sneller. Sune har kjøpt jevnt og trutt og kategorisert hver eneste snelle. Over 500 sneller har det blitt og mange har han både to og tre av. Samlingen er blitt min pensjonssparing sier han, og kanskje kommer jeg til å selge en del, i alle fall de han har flere like av i samme modellen.

Verdi og priser vil han ikke snakke så mye om, men du kan orientere deg godt hvis du følger med på de største auksjonshusene i Sverige og England, samt E-bay selvfølgelig. Abu Ambassadeur er den store og mest eksklusive produsenten fra Sverige. De hadde imidlertid flere sterke svenske konkurrenter tidligere, og de har jeg fine samlinger av. Han har også sørget for å sikre seg de siste års Abu julegavesnellene som har blitt laget i nyere tid. Til neste år er Abu Garcia 100 år og Sune forventer seg en skikkelig eksklusiv godbit fra verdens mest kjente multiplikator produsent.

Asgeir