Facebook ikon Instagram ikon
24. januar, 2023 - fiskeutstyr

Nye Abu Garcia Sølv AG1 sjøørret-stangserie (2023)

Så er den aller største sjøørret nyheten for haspelfiskeren på lager. Abu har nemlig tatt mål av seg for å utvide den populære Sølv serien med en toppmodell bygget av alle de beste komponentene som er tilgjengelige. Igjen er det de erfarne og dyktige danske sjøørretfiskerne som har jobbet med dette prosjektet, og nå er den altså her.

Stangen er altså bygget for sjøørretfiske langs kysten, men kan selvfølgelig brukes til det meste hvor du vil ha ekstremt langt kastene egenskaper, og en super følsomhet samtidig.

Stangen er bygget med såkalt 40T grafitt og et unikt nano-resin. Fargen er lekker blå med utsøkt finish. Materialene gir et superlett emne som samtidig opprettholder styrke og respons. Serien heter Abu Sølv AG1 og kommer da på toppen av AG2 og AG3 som ble lansert i fjor.

Serien er satt sammen med de beste Fuji Titanium Torzite ringene, og med det nye utviklede Fuji VSS snellefestet. I tillegg er stangen bygget med kork i høykvalitet som til sammen gir en kvalitetstang du neppe før har sett for sjøørretfiskeren. Stengene er todelt og leveres i en elegant og polstret Sølv stangtrekk.

Den kommer i 4 modeller, og kan skaffes via alle de viktigste sportsfiskebutikkene i Norge. Prisen er rundt 5.500,-

SØLV AG1 272cm 5-21g

SØLV AG1 272cm 6-26g

SØLV AG1 292cm 8-29g

SØLV AG1 312cm 9-32g

Jeg kan etter noen testturer bekrefte at dette er de råeste sjøørretstengene jeg har fisket med. Snellen jeg bruker og som du ser på bildene er en Abu Revo SX haspelsnelle. En helt fantastisk ny sneller til en virkelig hyggelig pris godt under 2000,- Jeg velger fortsatt FireLine 0,15 eller 0,17 på sjøørretfiske med Fluorocarbon fortom.

Ta en tur til din lokale butikk og sjekk ut det nye utstyret for årets sjøørretsesong!

Asgeir