Facebook ikon Instagram ikon
9. mai, 2023 - fiskeutstyr

Nye Berkley FireLine!

For deg som er superline fan (og det er jo nesten alle fiskere blitt) så kan jeg glede deg med at Berkley atter en gang har oppjustert verdens mest populære superline, FireLine.

FireLine har nemlig vært det suverent mest populære fiskelinen siden den kom på markedet i 1996, og har i tillegg holdt sin posisjon år etter år helt frem til nå.  Dette har faktisk vært superlinen som er mest solgt i samtlige av disse årene, og det er ikke uten grunn.

Hvert eneste år kommer det nye liner som produsentene sier er sterkere, mykere, stivere, rundere, tynnere og så videre, men ingen har kart å kombinere egenskapene så godt som Fire Line. Det er nemlig slik med alle liner, at de ulike egenskapene ofte går på bekostning av hverandre. Hvis du for eksempel lager en tråd-myk superline, vil den samtidig være mindre slitesterk og skjærer seg lettere ned i resten av linen som er igjen på spolen. Berkley FireLine har altså hatt egenskaper som har utfylt hverandre godt, og det er nettopp det som gjør at den holder og er så populær år etter år.

Det har igjennom tiden vært noen oppgraderinger på FireLine, men det har først og fremst vært smådetaljer, og av kosmetiske betydning. Berkley har nemlig valgt å satse på den enestående teknikken som fusjonerer verdens sterkeste fiber igjennom seks hemmelige produksjons-prosesser som skaper den unike FireLinen. Det er ikke uten grunn den er blitt kalt fiskelinenes Coca Cola. Til orientering produserer også Berkley andre type superliner med andre egenskaper også.

For et par år siden kom allikevel en større oppdatering med FireLine Ultra 8. Som navnet tilsier spinnes dynema fibrene nå 8 ganger, istedenfor 4 som tidligere. Resultatet blir en helt rund og glattere line. Den da nye ultra 8 har ellers den samme og unike produksjons og innsmeltiningsprossesen som Berkley er alene om på verdensmarkedet. Resultatet av den nye flettingen blir mer fibre i linen, og det gjør den ca 10% mer bruddstyrkesterk, og ellers opp til 4 ganger mer slitasjesterk. En glattere og rundere overflate gir nemlig enda mindre friksjon når linen treffer stangringer, snøreførere, båt, vegetasjon, stein eller hva som ellers påfører linen utvendig slitasje.

Årets nyhet (2022) er en videreutvikling av FireLine Ultra 8. Justeringen fra den svært populære 8-linen er minimal, men den er blitt noe mer fargefast og glatt, og er korrigert enda mer riktig mot dimensjon. Dessuten består pakningen av mindre plast og mer papp som gjør den noe mer miljøvennlig. Så kort fortalt er vår mest populære og beste superline blitt enda et hakk bedre, og for første gang på 2 år er den på lager, og dermed mer tilgjengelig. De to siste årene har faktisk ikke Berkley klart å produsere nok i forhold til etterspørselen.

Det er altså egenskapene som har gjort FireLine så populær, og disse egenskapene er altså blitt flere hakk råere. En helt superglatt og rund overflate gjør at du kaster lengre og lydløst. Den skjærer vannet bedre og legger seg finere på spolen. I tillegg er den altså enormt sterk både når det kommer til bruddstyrke og slitasjestyrke. Ingen andre superliner vil være i nærheten av å kombinere alle disse egenskapene, som hver for seg er viktige hvis du fisker mye. Prisen vil omtrent være som den gamle FireLinen, men er justert i forhold til at den nå kommer i 150 og 300 meters spoler. Dette passer deg antagelig bedre, i tillegg kommer den også i storspoler selvfølgelig. Den kommer foreløpig i 3 farger; Crystal, flamegreen og smoke.

Berkley FireLine kan brukes til vanlig haspel og spinnfiske i ferskvann og sjø. Den er også svært populær på båt og havfiske. Vi anbefaler å bruke en fortom av fluorocarbon som skjøtes med en albright knute, eller en svivel. Fargen på Fireline er mindre vesentlig, men mange liker å se linen, og velger derfor den grønn/gule, andre vil ha fargen mer nøytral. Bruk 0,10-12 til ørretfiske, 0,15-17 på sjøørret og 0,20 til vanlig sjø og laksefiske. 0,25-32 og 0,39 er mest populær på båt og havfiske.

Ta kontakt med din lokale forhandler, og spør etter Berkley FireLine.

Jeg har den på alle mine sneller, og jeg garanterer at du også blir fornøyd!!

Asgeir