Facebook ikon Instagram ikon
4. juni, 2024 - fiskeutstyr Uncategorized

Nye Berkley Gulp Saltwater (nyhet 2024)

Nå lanserer Berkley et helt nytt sortiment med agn fra Gulp Saltwater. Gulp er et kunstig agn, men er på ingen måter farlig for fisken å spise. De er biologisk nedbrytbart og legger ikke igjen spor i naturen. Agnet er derfor naturvennlig på mange måter, og er alltid greit å ha med på fisketur fordi det hverken trenger kjøl eller frys. Så lenge du oppbevarer det tett i originalposen med lynlås så vil det holde seg ferskt og klar til bruk.

Det er også flere fordeler med å bruke Berkley Gulp Saltwater agn. Først og fremst er det fordi det legger ut et kraftig lukt og smaksspor i vannet. Gulp er vannbasert, og det gjør at lukten sprer seg mye raskere enn annet agn som oftest er oljebasert. I tillegg er variantene svært naturtro og likner det fisken vanligvis spiser. Det er selvfølgelig en stor fordel fordi fisken ofte er selektiv og blir mindre dermed mindre skeptisk til agnet du presenterer. I tillegg finnes de forskjellige variantene også i mange ulike farger. Fargene kan ha stor betydning fordi fisken lettere ser agnet, eller at du kan imitere de naturlige byttedyrene mer nøyaktig hvis fisken er veldig mistenksom eller selektiv. Her ser du en liten video hvor jeg tester noen av Gulp produktene utenfor Lillesand;

De aller viktigste fordelene med å bruke agn med lukt og smak er at fiskene alltid bruker disse sansene i jakten på mat. Det blir litt sånn som når vi mennesker lukter en god duft fra en restaurant eller grillen, så blir vi mer sugene på mat. I mange tilfeller har forskerne sett at hvilende fisk umiddelbart begynner å jakte når lukten av gulp treffer vannet. Et annet poeng er at fisken holder lengre på kroken når den smaker noe som minner den om mat. Vanligvis bruker fisken rundt 1 sekund på å spytte ut et kunstig agn som for eksempel flue, sluk, wobbler osv… men med Gulp bruker den i snitt 20 sekunder!! og i mange tilfeller svelger det helt. Dette gir selvfølgelig viktig tid som gjør det lettere å sette kroken, og fange langt mer fisk enn du ville ha gjort uten Gulp.

Det har vært noen varianter av Berkley Gulp Saltwater på markedet tidligere (bla børstemark). Det som er nytt i år er at det har kommet en lang rekke nye varianter, og at alle er mykere og mer bevegeligere enn tidligere. Det betyr at de på flere måter er mer naturtro, og fisker bedre enn de tidligere modellene du kanskje har testet. De kommer også med mer «friske» farger og en del varianter med glitter som gjør at de lettere oppdages av fisken. Mange av variantene kommer også i flere størrelser og lengder. Nytt er det også at noen varianter kommer med curly eller paddeltail, som gjør at de lager mye mer naturlige bevegelser og er svært godt egnet til å bruke på et vanlig jigg-hode av bly.

For at Gulp skal fiske mest mulig effektivt er det viktig å montere og fiske dem riktig, slik at de imiterer byttedyret de etterligner. Her finnes det en mengde måter å gjøre dette på, og det er til syvende og sist bare din egen fantasi som setter begrensninger. Du kan bruke dem fra land bak bombarda eller lodd. Du kan bruke dem som opphengere over lodd eller pilk, eller direkte på et jig-hode for å nevne noe. Under her presenterer jeg noen av variantene og hvordan jeg ville bruke dem. Husk at det heller ikke er feil å bruke disse variantene i ferskvann.

Her kommer en rask presentasjon av nyhetene som du kan finne i butikkene nå. Prisen er mellom 119,- 169,- pr pakke. 

 

GULP CRABBY

Dette er en liten kreps imitasjon på 5 og 6,5cm. Den imiterer alt fra små eremitt-kreps til sjøkreps og fiskes gjerne nær eller på bunnen, bak et slep eller på en krok med jigg-hode. Fin til alle typer leppefisk, torsk, hvitting og flyndrer.

GULP PEELER CRAB

Den klassiske standkrabben er ca 5 cm stor og fiskes også på og nær bunnen. Den kan godt ligge stille, eller fiskes rolig inn bak et slep eller på en krok med jigghode. Target arter er for eksempel havabbor, torsk, lyr og steinbit.

GULP SANDWORM

Børstemarken er kjent for sine sverminger om våren, men er mat for en mengde fisk hele året. Den nye lille børstemarken er 5 cm stor og kan brukes til skikkelig kresen og vanskelig fisk. Fiskes gjerne bak en bombarda eller lodd, eller på friline. Ekstra giftig til sjøørret, flyndrer, torsk, sei og lyr.

GULP FAT SANDWORM

Den klassiske lengden er 10 cm og meget anvendelig hele året. I tillegg til bruk bak bombarda eller lodd, er det mange som bruker den som opphenger eller bak båten når de dorger. Et perfekt agn, og kanskje det beste som er å oppdrive etter rødspetter og andre flatfisk. Det er også en sjøørret favoritt, men også torsk, lyr og andre saltvannsfisk spiser børstemark hvis de får sjans, hele året.

GULP JIGGING SHRIMP

Denne varianten er 7,5 og 12,5 cm lang og etterligner en reke som de fleste fiskene i sjøen spiser. Den har curly-tail som gjør den svært livlig, og dermed like godt kan fiskes på en krok med jigg hode som uten. Til alle fiskeslag i saltvann fra land eller båt.

GULP SHRIMP

Denne reken kommer i 3 størrelser (5-7,5-10cm) og har en mer klassisk rekeform. Den kan brukes etter de fleste arter på passivt eller aktivt fike i fra båt eller i fra land.

GULP TURBO SHRIMP

Denne rekevarianten er laget for å fiske raskt eller veldig rolig. Rekens ben gir små og livlige bevegelser på samme måte en levende reke har. Den finnes i (5-7,5-10cm) og kan brukes på alt av saltvannsfisk.

GULP JERK SHAD

Denne byttefisk imitasjonen kommer i 12,5 cm og 17,5 cm og brukes gjerne pelagisk opp i vannlagene når predatorene som for eksempel sei, lyr, torsk, sjøørret og havabbor jager der.

GULP NEMISIS PRAWN CURL TAIL

Denne rekevarianten finnes I 7,5-10 og 12,5cm og har en curly-tail som gir den ekstra livlig og lokkende bevegelse. Er topp som opphenger eller direkte på et jigg-hode. Fiskes klassisk fra land eller båt etter torsk, lyr, berggylter og annen saltvannsfisk.

GULP CRAZY LEG JERKSHAD

Denne byttefisk imitasjonen på 12,5cm har en spesielt livlig bevegelse på grunn av sine to myke curly-tails. Den kan fiskes aktivt bar bombarda eller lodd, men også direkte som en opphenger eller på et jigg-hode. En svært anvendelig sak til alle rovfisk som spiser mindre fisk (og det gjør de fleste).

GULP NEMESIS PRAWN PADDLE TAIL

Så kommer siste variant som er en reke med padle-tail på 7,5-10 eller 12,5cm. Denne brukes best på et jigghode og kan i tillegg til å etterligne en reke, like godt etterligne en liten fisk. Fisker godt på de fleste arter i sjøen.

For alle dem som fortsatt vil bruke sine favoritt sluk, spinner, wobbler, jigg eller fluer kommer det nå også pasta og pulver/slim som kan påføres for å gi lukt og smak. Dette er jo genialt og vil gi mer fisk i hoven på dine allerede favoritt lokkemidler.

GULP SLIME

Gulp Slime er en boks med pulver av det hemmelige Gulp Saltwater ingrediensene. Den bruker du ved at du først dypper lokkemiddelet ditt, for eksempel en sluk, wobbler, jigg, flue osv i vann for deretter i boksen. Deretter lukker du og rister. Resultatet er at det henger seg et lag med pulver og slim som setter smak og luktspor etter ditt favoritt lokkemiddel. Slimet varer i mange kast, men bør fornyes en gang iblant.

En liten video om hvordan du gjør det her;

https://youtube.com/shorts/yqXg854pETc?si=HxXVSqKwkIo7lekT

GULP GEL

Gulp på tube er ganske enkelt en pasta som du smører på de vanlige slukene, wobbler, fluer eller jiggene du bruker. Den henger lenge på, og slipper i tillegg ut litt UV glitter som gir ekstra visuell lokke-effekt i tillegg til at det setter smak på lokkemiddelet og luktspor i vannet.

Alle større sportsfiskebutikker bør ha dette i sortimentet sitt! Hør med din lokale butikk og fang flere fisk…..

Husk også at disse produktene er «dødelig» effektive på laks i elvene, og de er altså biologisk nedbrytbare så de vil ikke forurense der heller…

…og som smakstilsetning på kveite-shads, hvem ville ikke gitt høyrearmen for en gulp når kveita bare napper og ikke vil ta shaden skikkelig.

Trenger du en vanntett boks til å ha gulp posene i har Plano det i sitt sortiment!

Asgeir