Facebook ikon Instagram ikon
8. mai, 2018 - Båt og havfiske

1000 fisketips (# 11 kraftig havfisketakkel)

Hei, i denne spalten som jeg kaller 1000 fisketips vil jeg komme med mine beste tips, triks og erfaringer fra ulike fiske relaterte situasjoner. Som du skjønner vil det bli litt om mye, istedenfor mye om litt. Håper noen av tipsene gir deg svar, bekreftelser og ikke minst bedre resultater når du svinger fiskestangen. Husk imidlertid at det er egne erfaringer som teller mest, og at det ikke er noen regel uten unntak, også når det kommer til sportsfiske. Et kraftig havfisketakkel Her kommer et vanlig kraftig havfisketakkel du for eksempel kan bruke på dypet etter  lange, brosme, steinbit, og skater for å nevne noe. Du vil altså kunne fange alle de vanlige fisker som oppholder seg på og nær bunnen. Dette er på en måte ett allround takkel de fleste fiskene biter på. Du kan gjerne justere det i forhold til sene tykkelse og krok størrelse, men bruk gjerne et spinnerblad som strekker og lokker i enden av slepet, det gir ekstra god effekt.

slik ser mit kraftige havfisketakkel ut
  Med dette takkelet velger jeg altså å fokusere mest mulig på de artene som finnes på og like over bunnen. Lange, brosme, steinbit, og skater, målet fremfor torsk, sei, hyse og hvitting for og si det slik. Vil du ha mer av de sistnevnte er det bare og sette på flere opphengerkroker. Husk at skal du satse på spesielle arter bør du fokusere og sette mest kroker/agn der de finnes. Det betyr at du bør tenke over hvor de forskjellige fiskeartene lever. En god del oppholder seg på bunnen, noen like over, og også noen høyere oppe i vannlagene.  
og slikt er det bygd opp
  Når du fisker med et slikt takkel er det viktig å ha bunnkontakt. Lodde må være så tungt at det for det meste ligger på bunnen. Driver båten, løfter du det for så og sette det ned igjen. Bruk stort agn av fisk eller blekksprut. Makrell, sild, akkar og sei fungerer bra.   Her kommer litt av detaljene fra det kraftig havfisketaklet:
beak kroker fra 7/0-9/0 selvlysende slange og spinnerblad
 
en liten stopphylse klemmes på for og holde detaljene nær kroken
 
0,90 Trilene fluorocarbon sene og kirurgknute med lynlim
 
krokstikk knute, selvlysende slange, og 0,90 fluorocarbon sene
 
en metallbom, bruk splittring som kobling
 
en litt mindre opphengskrok 5/0 av typen beak
  Til slutt en liten instruksjons video med de viktigste knutene: http://youtu.be/g5AD8eHZscI   Asgeir