Facebook ikon Instagram ikon
7. september, 2016 - fisketips

1000 fisketips (# 21 bruk seneholderen under aktivt fiske)

Hei, i denne spalten som jeg kaller 1000 fisketips vil jeg komme med mine beste tips, triks og erfaringer fra ulike fiske relaterte situasjoner. Som du skjønner vil det bli litt om mye, istedenfor mye om litt. Håper noen av tipsene gir deg svar, bekreftelser og ikke minst bedre resultater når du svinger fiskestangen. Husk imidlertid at det er egne erfaringer som teller mest, og at det ikke er noen regel uten unntak, også når det kommer til sportsfiske.  

seneholderen finner du på spolens side like under linen
Seneholderen finner du på spolens side like under linen
  Bruk seneholderen under aktivt fiske Visste du at du ganske finurlig kan bruke den lille seneholderen på haspelsnellen også når du fisker med snellen? Den lille fliken på siden av spolen er egentlig beregnet for å feste senen i slik at den ikke vikler seg av når snellen ikke er i bruk.  
vanligvis brukes seneholderen til å feste linen før og etter fiske
Vanligvis brukes seneholderen til å feste linen før og etter fiske
  Du kan ellers bruke den i flere fiskesituasjoner hvor du ønsker presise kast for å treffe samme lengde gang etter gang. Det kan for eksempel være hvis du fisker i små bekker eller vassdrag hvor du lett vil kaste for langt og dermed havne på land på andre siden. Et annet metode kan for eksempel være hvis du har foret opp et begrenset område, og du vil at kastet skal lande presis der hver gang.  
Fester du linen i holderen på denne måten vil kastet alltid stoppe på den lengden
Fester du linen i holderen på denne måten vil kastet alltid stoppe på den lengden
  Måten du gjør dette på er ganske enkelt slik at når du første gang har kastet ut i riktig avstand, så fester du snøre under snøreholderen på spolen, og sveiver der etter inn på vanlig vis. Neste gang du kaster ut vil snøre stoppe eksakt der det henger fast under snøreholderen. Ganske lurt og nyttig i en del fiskesituasjoner. Husk bare at hvis storfisken biter må du være kjapt ute å frigjøre linen der den henger under snøreholderen. Skitt fiske! Asgeir