Facebook ikon Instagram ikon
15. juli, 2018 - Natur og opplevelser

Abu Røken (film)

Røkeovnen kan du bruke hele året, men sommer og høst er kanskje den tiden hvor den blir brukt aller mest. Ørret, makrell, laks og annen fisk er nemlig nå feit og fin og er dermed ekstra godt egnet for røyking nå. Dessuten vil du som filmen viser kunne bruke Abu-røken som vanlig ovn og dermed steke brødvarer, kjøtt og fisk i den akkurat som du kan i ovnen hjemme. P1560510   P1560587   Husk bare å salte og eventuelt krydre det du skal røke eller bake før du starter. Saltet er nemlig med på å gjøre at det ferdige produktet får en ekstra god konsistens. Dessuten får saltet frem den gode røyksmaken som gjør at vi alle elsker Abu-røken. Husk også at det bare finnes en Abu-røk i to varianter og en masse kopier som vanligvis ikke holder så lenge etter en tids bruk. Abu røk-sponen er også helt spesiell. Den produsert i Sverige og har vært uforandret i mange generasjoner.   P1560482   P1560546   P1560513   Røyking og baking i Abu-røken er lett, raskt og særdeles godt. Prøv du også og sjekk ut filmen her:   https://www.asgeiralvestad.nowww.youtube.com/watch?v=y65oa0g49d0&feature=youtu.be   Asgeir (foto og film: Tommy Egra)