Facebook ikon Instagram ikon
9. september, 2016 - Natur og opplevelser

Abu Røken

Hei igjen! Det er høst og det er tid for å ta frem Abu røken igjen. Du kan selvfølgelig bruke den hele året, men nå på høsten er ofte fisken skikkelig fet og egner seg derfor ekstra godt for varmrøking. Får du en fisk av den fete typen, som for eksempel ørret, laks, røye, havabbor, makrell, horngjeld, kveite eller uer, for å nevne noen, er det bare å fyre opp røykeovnen.     Det er lurt å salte eller krydre fisken/fileen før røyking, da blir den enda bedre. Hvis du har dårlig tid og ikke ønsker at den skal ligge med salt/krydder over natten i kjøleskap kan du lage en lake med salt og vann 1/10 (1dl salt 10dl vann) og la fisken trekke dette en times tid. Da trekkes saltet inn i fisken på en rask måte. Strø Abu original spon i bunnen av røykovnen og røyk i vei. En vanlig fisk i makrell størrelse blir ferdig i løpet av 20min. Er det større fisk bør du skjære file eller kotelett stykker av fisken slik at den blir gjennom røkt. Eller du kan røke den flere ganger.     Husk også at du kan bruke Abu Røken som en vanlig ovn (uten spon) og legge den rett på bålet. Da kan du steke/bake fugl, kjøtt, fisk eller bake boller for å nevne noe. Fin sak å ha med på høstjakta også. Her har du noen flere tips på film: https://www.asgeiralvestad.noyoutu.be/GIZmkXlgid0   Ha et smaklig røkt måltid med Abu Røken!   Asgeir