Facebook ikon Instagram ikon
14. desember, 2012 - Produktomtale og tester

Agnfiske rigger/takkler

Hei Som jeg skrev i går finnes det en lang rekke måter og takkle opp for å fiske med agn fra land. Tenkte jeg skulle vise de vanligste slik at dette blir mer forståelig for dem som ikke er vant med denne fiskemetoden.

killer gear rig
Over ser du ”killer gear rig” et helt tradisjonelt oppheng hvor de to opphengerne fisker like over bunnen. Dette er det enkeleste å lage og det enkleste å fiske med.
killer gear rig med hekter for krok
Her ser du en videreutvikling av ”killer gear rig” hvor det er to ”hekter” hvor krokene settes under før du kaster ut. Dette gjør at agnet ikke flagrer i luften, det gjør at de hengere bedre og du kaster lengre. Når riggen treffer vannet frikobles krokene fra ”hektene” fordi snøret blir slakt.
pulley rig
Over her ser du en rigg som kalles ”pulley rig” den har en glidende løsning som gjør at fisken ikke kjenner tyngden av loddet før du kjenner nappet i stangen. Veldig bra når fisken er forsiktig eller vanskelig å kroke.
wishbone rig
Denne kalles ”long range wishbone rig” og er spesielt utviklet for å plassere to kroker helt nede på bunnen. Genialt for alle flyndrer og andre fisk som spiser fra bunnen.
vanlig hekle som agnes
 
agn takkel
Det er selvfølgelig også mulig å bruke vanlige agn oppheng og tradisjonelle hekler som du vanligvis ville ha brukt i fra båt. Problemet kan da bli at en del agn forsvinner i luften på vei ut og at kastene ikke blir av de lengste. Har du en fin og dyp plass nærme land er dette imidlertid ikke noe stort problem. Skitt agnfiske fra land!