Facebook ikon Instagram ikon
9. november, 2014 - Produktomtale og tester

Albright Knuten

  Hei, Her kommer enda en knute du bare må kunne! Albright knuten bruker du når du skal skjøte to liner (for eksempel hovedline, og fortom) uten og bruke en svivel. Det geniale med denne knuten er at du lett kan spleise to liner av forskjellig tykkelse, eller to liner av forskjellig mykhet. I tillegg er knuten så «nett» og langsmal at den lett kan sveives inn gjennom ringer og snørefører helt inn på snellens spole. På den måten kan du altså lage fortommen, eller skjøten, så langt inn på linen du bare ønsker uten at den lager særlig problemer når du fisker.

denne knuten blir slank og avlang
  Albright knuten kan lages på flere måter, men originalen ser du på filmen og tegningen under. Jeg bruker ofte å vikle 8 ganger opp, og 4 ganger ned, uten at jeg kan påvise at den blir sterkere av den grunn. Det du imidlertid alltid må huske på er og legge den tykkeste (ofte den stiveste) linen i en løkke, og bruke den tynne (ofte mykeste) til og tvinne rundt.
"klikk" på tegningen for å få den større
  Albright knuten er altså perfekt til og skjøte multifilament (hovedline) til monofilament eller fluorocarbon (som fortom). Kombinasjonen av multifilament og fluorocarbon er absolutt min favoritt når jeg skal fiske med haspelutstyr i klart vann. Det gjør jeg veldig ofte, for eksempel etter sjøørret, brunørret, eller røye.
Multifilament som FireLine og Nanofil er mine favoritter som hovedline
 
Trilene fluorocarbon er suveren som fortom de siste meterne mot lokkemiddelet
Fisker du med lett utstyr og bruker multifilamenter under 0,20mm vil jeg absolutt anbefale og «modernisere» Albright knuten med og legge multifilament linen dobbel før du starter med og lage knuten. Bruk da løkkens spiss til å starte knuten med og tre igjennom løkken og fortsett rundt og ned. På denne måten blir den vesentlig sterkere, og tåler mye røffere behandling. Det er heller aldri feil og bruke en dråpe lynlim til og «sikre» knuten.
i klare omgivelser kan det være en fordel og bruke fluorcarbon, den skjøtes på hovedlinen med Albright knuten
 
Albright knuten er et "must" og kunne hvis du feks fisker sjøørret
Du vil snart oppdage at det er mange fordeler med og ha en litt kraftigere og helt usyngelig fortom mot lokkemiddelet i enden av snøret. Den tåler mye mer slitasje, du kan ha opphengere, og følelsen av at du fisker «mer usyngelig» gir deg alle fordeler ute på fiskeplassen. http://www.youtube.com/watch?v=vyoayxB6D7M&feature=c4-overview-vl&list=PL8CF2BE0D8FCA450C   Asgeir