Facebook ikon Instagram ikon
31. mars, 2012 - Sportsfiske i utlandet

Alligatorfiske i New Orléans…

  Innimellom tenkte jeg at jeg skulle vise noen tilbakeblikk fra noen av de turene jeg har hatt de siste årene….   En av de aller merkeligste opplevelsene hadde jeg i nærheten av utløpet til Mississippi syd for New Orléans for noen år tilbake.   Vi hadde satt av en dag i mellom fiske etter Tunfisk i Gulfen og fluefiske etter Redfish, til å jakte på den legendariske urtidsfisken Alligator Gar.  

noen hadde fanget en Alligator Gar før vi kom
  Denne fisken er et monster og ser ut som en krysning mellom gjedde og en alligator, og har antageligvis røtter i begge leire fra gammelt av. I tillegg kan den bli kjempediger, opp mot 3m lang og 200 kg, noe å får på kroken tenkte vi….  
gode råd dyre...
Imidlertid dukket det opp et uventet problem. Da vi rigget biter av tunfisk under duppen og kastet ut i de stilleflytende sumpene, begynte de mange alligatorene å vise sin interesse.    
heftig risting
Det tok ikke lang tid før duppen ristet skikkelig, og når Tore gjorde tilslag poppet det opp et sint hode av vannflaten, en Alligator var kroket!! Ai ai tenkte vi, ”hva gjør vi nu lille du”?  
og heftige utras
Etter noen usedvanlige heftige utras og spennende minutter begynte vi å bli nervøse på hva som ventet oss når den kom inn mot land, heldigvis hadde vi med en kjentmann og guide Jeff Piers. Han forklarte kjapt at dette ikke var noe uvanlig fenomen og at han skulle ta seg av saken bare vi fikk den inn til elvebredden.  
med "labbene" mot land
  Da Alligatoren ble sliten stilte den seg bare opp med ”labbene” mot steinene og nektet å rikke seg, da benyttet Jeff sjansen til å lirke trebblen ut med en lag pinne i det åpne gapet, og saken var løst. Vi synes dette så ganske vågalt ut, siden han stod med det ene benet i vannet, men gjetter han har gjort dette mange ganger før.
Jeff fikser krokløsningen
 

 

  Ikke noe å anbefale å gjøre for uerfarne nordboere i alle fall, men en spennende ”fiske opplevelse” kan en jo kalle det… God påske! Asgeir