Facebook ikon Instagram ikon
16. juni, 2012 - Natur og opplevelser

Alligatorgutten!!!

Hei igjen! Jeg har tideligere fortalt om at vi fikk alligatorer på kroken når vi fisket ved utløpet av Mississippi nær New Orléans. Det i selg selv var jo ganske sprøtt og en opplevelse en husker for resten av livet. En annen ting fra de dagene som sitter klistret i minnet er møte med alligatorgutten! Vi fikk et tips om at det var en ”crazy boy” som svømte ut i sumpene og fanget alligatorer bare med hendene! Han var vist kjent over hele USA og beryktet på mange vis, og det kan en jo godt skjønne. En dag vi stod langs bredden og fisket etter alligatorgar (en urfisk), fikk vi høre av en forbipasserende at ”the alligator boy was right around the corner” og vi var ikke sene om å ta turen for å se, og ganske riktig der var han. Han bodde nærmest som en uteligger med et par kasser og en campingstol, søppelet var strødd rundt, han hadde tydeligvis vært her et par dager. Vi kom kjapt i prat med ham og vi skjønte raskt at han var ikke helt ”skrudd riktig” sammen i topplokket. Samtalen gikk stort sett ut på at han skrøt på seg at politiet aldri klarte å ta ham, og i alle fall ikke kunne holde lenge på ham. Uansett var det alligator jakten hans vi kunne tenke oss å se.

her bodde alligatorgutten
Han fortalte at han på formiddagen svømte ut i sumpene med en stor krok, med et kjøtt eller fiskestykke tredd på. Et par meter tau, og en tom plastkanne var flotør/blåse. Han svømte da rundt med 5-6 slike og plasserte dem rundt forbi. Ganske vilt å tenke jeg,  da vi så vidt fikk lov, eller turde å trø utenfor veiene. Det kryr nemlig av giftige innsekter og  slanger i området. For ikke å snakke om alle alligatorene da. Nå var det blitt kveld, og solen var på vei ned, og nå skulle alligator gutten svømme ut i mørket å finne blåsene som var slept rundt av krokede og hissige alligatorer. Vi trodde ikke våre egne øyne når gutten forsvant ut i sumpene, og ut av syne i mørket. Vi hørte bare hans høylytte rop gjennom mangrovene, snakk om å være stein hakka gal!
på vei opp fra vannet med fangst
Plutselig et par hundre meter unna ble det skikkelig skriking, og plasking. Vi skjønte at han hadde kommet i kontakt med den første alligatoren. Mer plask og mer skriking, høyere og høyere til nærmere oss han kom. Der kom han opp av vannet med en alligator på slep. Vi trakk oss stille og rolig på andre siden av veien! Så tuslet vi tilbake over for å se når han hadde satt seg oppå den, og den så ut som den hadde blitt skikkelig sliten av strabasene med gutten. Vi ble litt tøffere etter hvert og fikk sett nærmere på skapningen. Alligatorgutten fortalte at han fanget om lag 100 alligatorer pr. år og solgte kjøttet og skinne videre til restauranter og produsenter. Om han hadde lov til dette var vel heller tvilsomt tenker jeg. Det er vel også et spørsmål om hvor lenge han lever hvis han holder på slik……
under kontroll???
Asgeir