Facebook ikon Instagram ikon
2. mars, 2018 - Artsfiske

Allround takkel for båtfiske (Asgeirs og Tommys Fiskeskole)

Fint tid å binde takkler nå når uværet herjer og kveldene er lange: Hei, da er vi kommet til en ny del av Asgeirs og Tommys fiskeskole som vi har laget for medlemsbladet til NJFF, Jakt & Fiske. Denne gangen tar vi for hos vårt favoritt takkel som vi bruker når vi fisker i fra båt og ønsker å fange mange forskjellige arter. Grunnen for at dette takkelet fisker så allsidig er at vi presenterer agnet på krok helt nede på bunnen og like over den. Det betyr altså at vi får fisket effektivt i det området som de aller fleste artene i sjøen trives best.  

Det er nesten ikke begrensing på hvor mange forskjellige arter du kan få på et slik takkel
Det er nesten ikke begrensing på hvor mange forskjellige arter du kan få på et slik takkel
  En annen grunn til at dette takkelet fisker så bra er at vi bruker glidebom. Den gjør at de små artene, og de større kresne/vanskelige fiskene ikke merker motstand av loddet vi må ha for å komme ned. Du kjenner og ser nappet godt før fisken merker at noe er galt. Det betyr at du kan gi et lite tilslag og kan kroke og sikre fisken mye bedre enn om loddet hadde satt fast. Det vil være en fordel å bruke en stum line (for eksempel Fire Line) og en båtstang med myk topp, det gir nemlig mye bedre følelse når du fisker med agn.  
Reker, blåskjell, gulp og makrell er alle gode agn
Reker, blåskjell, gulp og makrell er alle gode agn
  Dette takkelet er altså min favoritt, og jeg har vunnet en lang rekke havfiskekonkurranser hvor dette oppsettet har vært det viktigste for å få en god start på dagen. Husk at du lett kan justere og videreutvikle dette takkelet slik at det blir mer effektivt mot spesielle arter også. Setter du flere kroker på slepet vil det plutselig bli enda mer målrettet mot arter som lever der. Det kan for eksempel være flyndrer, knurr, ulker, steinbit og brosme for å nevne noen. Justerer du opp størrelse og dimisjoner er det et bra takkel å bruke på dypt vann etter de store fiskene som lever der.  
Skaler opp med tykkere sene og større kroker så er det perfekt på dypet
Skaler opp med tykkere sene og større kroker så er det perfekt på dypet
    Allroundtakkelet er altså et grunntakkel og godt utgangspunkt for alle oppsett du kan bruke når du fisker med agn i fra båt. Lær deg like godt med en gang å binde disse, da kan jeg garantere deg større fangster og mer gøy på sjøen. Ikke er det så vanskelig heller! Sjekk ut den lille filmsnutten om allroundtakkelet her:   https://youtu.be/em9ZpybW99A     Det er altså et takkel alle havfiskere og båtfiskere bør ha i takkelmappen, og er som oftest mitt førstevalg når jeg skal ut å fiske på sjøen. Følger du linkene under kan du se noen tidligere innlegg om dette og liknende takler som er verdt å kunne, sjekk ut: http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2014/06/26/allround-takkel-for-bunnfisker/ http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2013/05/08/et-godt-allround-takkel-for-dypet/ http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2012/03/08/super-allround-takkel/  
du trenger en del komponenter for å lage takkel
du trenger en del komponenter for å lage takkel
  Følger du linkene under får du mye info om komponentene du trenger for å lage takkler og oppheng, sjekk ut: http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2014/03/14/hva-du-bor-vite-om-takkelbinding-del-1/ http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2014/03/16/hva-du-bor-vite-om-takkelbinding-del-2/   Til slutt for du en liten flyndrefilm Tommy og jeg laget en kald men fin januardag for noen år siden, egentlig med samme takkel bare med to kroker nede på slepet og en over bommen. Altså tilpasset flyndrer.   https://youtu.be/wZWvcauJYj4   Asgeir og Tommy