Facebook ikon Instagram ikon
23. september, 2013 - Aktiviteter / Happenings

Antall fiskere i Norge

Hei, litt fakta i dag….

undersøkelsen sier ikke noe om hvor mange damer som fisker i forhold til menn
  MMI (Norsk Medieindeks) gjorde for en tid tilbake en undersøkelse for og finne ut hvor mange som fisker i Norge. Undersøkelsen ble gjort på et utvalg av personer i aldersgruppen over 15 år, det tilsvarer ca. 4 062 000 mennesker. Resultatet viser at 2 200 000 av disse fisket minst en gang eller mer i løpet av året. Det vil si at over halvparten (54%) fisker. Dette er jo et usedvanlig bra antall fiskere, og det er bare ski og sykkel som slår dette når det kommer til antall mennesker som utøver dette som fritidsaktivitet.
undersøkelsen er på befolkningen over 15 år
  Deler vi opp fiskerenne i grupper i forhold til hvor mye den enkelte fisker, viser det seg at de aller fleste er det vi kan kalle ferie, og hobbyfiskere. Det jeg vil karakterisere som sportsfiskere begrenser seg til 209 000 altså kun drøye 5% av befolkningen. Dette kan jo være interessante tall og vite om for alle som ønsker og profilere den flotte aktiviteten vi driver. Det kan i søkelyset av dette for eksempel være vanskelig og forså at fiske har så lite sendetid i Norsk TV. I tillegg er det enda merkeligere at når de først sender noe er det nesten bare fluefiske som vises. Som de fleste vet er fluefiske igjen bare en liten del av det totale fritidsfiske i Norge.
den sier heller ikke noe om hvor folket fisker
Her er tallenes tale: 209 000               Fisker ukentlig i sesong 418 000                Fisker 1-3 ganger i måneden i sesong 752 000               Fisker 1-5 ganger i halvåret 821 000                Fisker sjeldnere     Asgeir                  (kilde:MMI)