Facebook ikon Instagram ikon
17. mars, 2016 - Aktiviteter / Happenings

Art # 60 i Lillesand

Da har jeg rundet art nummer 60 innenfor Lillesandskommunes grense. Av de 122 artene jeg har fanget på stang i Norge har jeg nå altså nesten klart å lure halvparten av dem i hjemkommunen. Det har hele tiden vært et lite delmål i artsfisket mitt å kunne se hvor mange av dem jeg kan klare å fange på hjemmebane.  

En femtrådet tangbrosme ble art nummer 60 i Lillesand fanget fra vannkikkebrett
En femtrådet tangbrosme ble art nummer 60 i Lillesand fanget fra vannkikkebrett
  Jeg har hele tiden vært klar over at Sørlandet er spesielt artsrikt, så derfor har det vært ekstra gøy å bevise at det også er mulig å fange mange lokalt her. I flere tilfeller har jeg først fange artene andre steder i Norge. Etter å ha lært meg i hva slags biotop de lever i, når de er aktive, og hvordan de fiskes, har jeg også testet om de også finnes her. Det har i mange tilfeller slått til, og jeg er helt sikker på at det er flere på gang etter hvert, men naturlig nok blir det  vanskeligere og vanskeligere jo flere arter enn har krysset av på listen.  
jeg valgte å bruke vannkikkebrettet i mer kupert og steinete bunn, det gav mange forskjellige arter
jeg valgte å bruke vannkikkebrettet i mer kupert og steinete bunn, det gav mange forskjellige arter
  Det er kanskje også på sin plass å nevne at Lillesands kommunes grenser ikke er helt enkelt å definere når vi kommer ut på åpent hav og ned i dypet. Men så lenge jeg har gått ut i fra Lillesand sentrum i småbåt kan en vel regne arten som fanget i Lillesand, selv om jeg kanskje har vært nær et par av nabo kommunene når enn har vært offshore.  
tangbrosme, tangstikling, flyndrer, vanlig og dvergulke var noen av artene denne natten i mars
tangbrosme, tangstikling, flyndrer, vanlig og dvergulke var noen av artene denne natten i mars
  For at andre som bor her i området, eller besøker Lillesand også skal få muligheten til å oppleve det fantastiske artsfiske her nede, har jeg nå laget et kart hvor jeg har merket av punkter der hvor jeg har fanget alle mine 60 forskjellige arter. På den måten skulle det være enklere for flere å kunne fange artene de mangler hvis de besøker Lillesand. Mange av artene har jeg selvfølgelig tatt mange eksemplarer av og da har jeg satt punktet på kartet der jeg mener sjansen er størst for å fange en. Sjekk ut kartlinken her, og marker punktene så kommer arten opp. Husk at du kan forandre kartet til sjøkart og flyfoto på den måten kjenner du deg kanskje lettere igjen. Trykk på kartlinken her: http://kart.gulesider.no/m/jutCe   Vil du ha direkte fisketips om hvordan du fanger en spesiell art, søker du bare med navnet på arten i søkefeltet øverst på bloggen. På den måten vil du lese hvordan jeg har gått frem når jeg har fanget den tidligere, både når det kommer til utstyr og taktikk. Klikker du her finner du hele artslisten min. Klikker du her finner du min topp 20 liste med subjektivt kule arter.   Skitt artsfiske!   Ps! Jeg hadde en liten konkurranse hvor leserne kunne tippe hvilken art som ble min nummer 60, jeg sjekker snart og kommer tilbake til hvem som hadde rett svar. Premie venter til noen av de heldige. Asgeir