Facebook ikon Instagram ikon
29. november, 2015 - Aktiviteter / Happenings

Art nummer # 59 i Lillesand og leserkonkurranse

Hei, med vekslende vær fra det helt strålende til regn og vind blir det så som så med fisket om dagene. Jeg har imidlertid som mål og fiske mye når forholdene er bra. På bildet under ser du hvordan morgenen kan se ut i fra stuevinduet vårt når vinterværet er perfekt. Da er det bare å prøve å benytte de få dagene som ser slik ut.  

en fin start på dagen i Lillesand
en fin start på dagen i Lillesand
  Leser konkurranse, vinn fiskeutstyr for over 1000 kroner! Det er også lenge siden jeg har hatt en konkurranse her på bloggen så nå prøver jeg å finne en anledning til å lage en ny. Denne uken fikk jeg en svarthå utenfor Lillesand, og det ble dermed min art nummer 59 innenfor kommunegrensen her. Klarer du å tippe hvilken som blir nummer 60 så vil du kunne vinne mye flott fiskeutstyr! Hvilke 59 arter jeg har fanget til nå finner du under fliken «artsfiske» øverst på bloggen. Det er altså ikke lurt å tippe noen av de 59 som allerede er fanget innenfor Lillesand. Konkurransen er som følger: Legg igjen en kommentar med navnet på art(er) som du tror blir min nummer 60 i Lillesand på innlegget her på bloggen, eller/og i kommentarfeltet under innlegget på facebook som er relatert til dette blogginnlegget. Du kan legge inn så mange forslag du vil. Jeg trekker ut tre vinnere med riktig art/svar når jeg har fanget den. Den er som du skjønner altså ikke fanget enda, så svaret vet ikke jeg en gang. Hver av de tre vinnerne blir kontaktet og får fiskeutstyr til verdi kr 1000 + i posten når konkurransen er avsluttet.  
båten ligger ute så lenge det er isfritt
båten ligger ute så lenge det er isfritt
  Ellers har jeg vært på et par småturer ute på havet uten at det har blitt noen spesielle fangster å melde om. Svarthåen var jo litt artig siden jeg ikke har fanget den på Sørlandet tidligere. Ut over det er den jo mest en pest og en plage når vi fisker på dypet på Vestlandet. Den er nemlig en agn tjuv av dimensjoner, og rensker raskt en stor agnfisk på kort tid. Dermed må du opp og agne på nytt, og det tar tid å krefter når du fisker dypt.  
den lille haien svarthå ble art nummer 59 innenfor Lillesand kommune
den lille haien svarthå ble art nummer 59 innenfor Lillesand kommune
  IMG_8204   IMG_8189   IMG_8197   Det er nå store mengder sei på grunnene ute her nå. Det er faktisk så mye at det er vanskelig å komme til bunnen med pilk og oppheng. Det virket som om de var litt større til lengre ut du kom. Så for dem som fortsatt har båt på sjøen kan du virkelig fange mye god matfisk. Seibiff og løk er jo aldri feil.  
ekkoloddet viser tett i tett med sei over grunnene
ekkoloddet viser tett i tett med sei over grunnene
 
ikke så store, men fin mat
ikke så store, men fin mat
  Husk å tippe hvilken art du tror jeg fanger som nummer 60 i Lillesand da! Asgeir