Facebook ikon Instagram ikon
4. september, 2012 - Båt og havfiske

Artsfisker John Olav Larsen

Hei Her er en liten fiskerapport fra fiskevenn John Olav Larsen. For uten å være en dyktig og aktiv konkurranse havfisker, er han også en ivrig arts jeger! Som dere sikkert vet har jeg skikkelig sansen for dem som utvider horisonten og jakter på forskjellige arter. Jeg tror ikke det finnes noe særlig større utfordringer i fiskeNorge en å kunne fange så mange som mulig av de 150-160 artene som finnes innenfor våre landegrenser.

Knurrulke og John Olav
Jeg har selv landet rundt 100 arter i Norge (saltvann og ferskvann), men kan dessverre ikke dokumentere bedre en på husken. Jeg var land og strand rundt omkring 20 000 timer før jeg fylte 20 år! Dessverre var det Kodak og dias som dominerte på den tiden, så mange flotte fiskefangst bilder ble det dessverre ikke. Har heller ikke særlig store ambisjoner om å ta opp den tråden igjen, men hadde jeg vært ung…
Gullfisk
John Olav derimot er motivert av sin bror for å være førstemann til å nå 100 arter. I tillegg er det 10-15 fiskere rundt dette miljøet som deler fangstbilder, erfaringer og resultater… de beste er opp i 103-104 arter så vidt jeg vet… og flere spennende fangster kommer på løpende bånd.
Tangkvabbe
John Olav sine siste er Tangkvabbe tatt i Stavanger og Gullfisk i Egersund, men han forteller om flere tøffe fangster av blant annet Skolest (Stig) og sin egen stor Brosme på 12,7kg(se bilde). 69 dokumenterte arter (bilde/fiskeplass/vekt) er dermed registrert.
Skolest
De neste som står for tur (forhåpentligvis) er Spisskate, Skjellbrosme og Vassild… er ganske sikker på at de snart er i boks for den dyktige fiskeren. Artsfiske handler først og fremst om kunnskap, planlegging, og tid sier John Olav. Han har også har bidratt med mange gode bilder til ”sjøfiskehåndboka” mi, som du får tak i på bokhandlere eller på nett.
stor Brosme
Lykke til vider John Olav og resten av gjengen på vei til 100!!! Asgeir