Facebook ikon Instagram ikon
28. august, 2015 - Aktiviteter / Happenings

Artslisten på fiskesiden

Hei, Da ville jeg bare fortelle at jeg lagt artslisten min på fiskersiden til Hooked, i tillegg til at den selvfølgelig også er å finne øverst på bloggen min her. Jeg har blitt bedt om å gjøre det slik at de får en oversikt over de artsfiskerne som har egne lister og registreringer på ett og samme sted. Den oppfordringen tar jeg selvfølgelig, og oppfordrer samtidig andre også til å gjøre det samme. Alle registrerte artslister finner du her: http://www.fiskersiden.no/forum/index.php/topic/1128-artslister/page-1 Hvis du ikke allerede er bruker på fiskersiden må du kanskje opprette et brukernavn/konto for å komme inn. På fiskersiden har jeg selvsagt lagt inn allround listen min, det vil si de artene jeg totalt har fanget i Norge. Den er ganske lik til den nye artslisten jeg startet med 1-juni 2013 her på bloggen som en aktivitet for å få flere til å starte med artsfiske. Det er nå kun 3 arter (skjeggtorsk – breiflabb – tykkleppet multe) som jeg ikke har greid å fange på nytt. Det vil si at jeg ligger på 122 totalt (119 på den nye på bloggen) så får vi se om vi kan få synkronisert disse etter hvert. Her ser du litt om reglene for registrering av egen artsliste på fiskersiden: Noen kjøreregler:

  • Vi teller arter, ikke varianter og kjønn av arter. Med det mener vi at sjøørret og ørret er 1 art, sjørøye og røye er 1 art, rødnebb og blåstål er 1 art, osv.
  • Vi krever korrekte artsnavn, lokale navn og samlebegrep som hirsling, stinte, flyndre og bunnulke blir ikke telt med.
  • Ferskvann: Vi godtar nye/fremmede arter, under forutsetning at de reproduserer i Norge, og har vært i landet i minst 5 år.
  • Saltvann: Alle nye/fremmede arter som er tatt i norske farvann teller med.
  • Rundmunner telles ikke med, dvs niøyer og slimål (http://www.fiskipedia.no/node/322)
  • Mudderkutling telles ikke med før det foreligger 100% sikker artsbestemmelse (http://www.fiskersid…390#entry714959)
  • Denne tråden inneholder KUN artslister, det finnes en diskusjonstråd om artslistene her(http://www.fiskersid…?showtopic=1129) alle andre innlegg vil bli slettet
  • Send PM til redaktør eller Fisk og rask når du har lagt inn liste eller oppdatert den, så jeg får oppdatert i første post. Marker gjerne endringene slik at andre interesserte kan se hva som er endret. Det er ønskelig med både antall, artsnavn og totalt antall i PM.

Grunnlaget for listene er laget av innholdet i artslistetråden pr. 18.11.2012. Endringer i etterkant er markert med nyere dato. Artslistene vil aldri bli mer korrekt enn det hver og en av oss bidrar til, så hold den vedlike og send meg en PM om endringer, og feil du oppdager.   Ønsker du å lese mer om hver enkelt fangst på artslisten min søker du på det aktuelle navnet øverst på bloggen, der kan du også få gode tips om hvordan du kan gå frem for å fange dem. På høyre side under «kategorier» finner du også undertittelen «artsfiske» trykker du på den får du alle artsrelaterte blogginnlegg på rekke og rad.   Her er noen bilder av de siste helt nye artene jeg har fanget:

Stripet pelamide
Stripet pelamide
 
krøkle
krøkle
 
skolest
skolest
 
glasskutling
glasskutling
 
krystallkutling
krystallkutling
 
strømsild
strømsild
 
panserulke
panserulke
  Asgeir