Facebook ikon Instagram ikon
14. mars, 2012 - Oppskrifter og matlaging

Bacalao

Hei, litt mat tips for dere som ønsker å overraske familie eller venner med et Norsk/eksotisk måltid…. Bacalao!!!   Norsk klippfisk er verdensberømt, og den fantastiske smaken kommer virkelig frem sammen med syd europeiske ingredienser.   Det finnes i et utall av oppskrifter fra hele verden, men de kan du hive og lage din egen vri etter smak og behag.   Kjøp nok klippfisk, og vann den ut i et par døgn, skift vann et par ganger. Rens så skinn og ben og del fisken i noen cm biter, du kan få kjøpt skinn og benfri file´. Del rå poteter i tykke skiver. Løk og paprika freses litt i pannen. Hermetiske hele og knuste tomater pluss tomatpure. Hvitløk, chili og sorte oliven etter smak… Mye ekstra virgin olivenolje og hvitvin. Pepper og krydder som du liker til, forsiktig med salt. ”la dailia” er et spansk krydder som setter litt røyksmak kan anbefales.   Hell litt olivenolje i bunnen på gryta. Legg så lagvis med de forskjellige ingrediensene, begynn med potetskivene, så fisk, tomater osv. Bland olivenolje, vin, tomatpure og krydder og hell over til slutt, slik at det blir veske opp til ca 1/3 av det du har i fra før. Kok forsiktig opp og la det putre en times tid. PS ikke rør i gryten og bruk svak varme slik at det ikke blir ”grøt”.   Portugisisk tørr og halvtørr hvithvin passer godt i gryta, på bordet og i kokken.   Lag nok til to dager, smaker enda bedre da….   Velbekomme!