Facebook ikon Instagram ikon
27. april, 2012 - Oppskrifter og matlaging

Bakt ørret i folie

Det hender en må spise også….. da er det vel på sin plass for oss sportsfiskere å ta med hjem fersk fisk av og til. Selv om jeg ikke fisker for matens skyld er det fantastisk deilig å lage god mat av selvfanget fisk. Her er en av mine favoritt måter å tilbrede fisk i folie. Jeg synes sjøørret, ørret, laks, regnbue og havabbor er spesielt godt på denne måten. Slik gjør du dem til et lite fest måltid.  Rens fisken, men behold gjerne hale og hode på da ser det enda lekrere. Fjern helst skjell på skinnet og husk å ta ut gjellene. Jeg legger bred aluminiumsfolie dobbelt og et par smørstykker under den fisken. Litt fiskekrydder, salt og pepper over, under og inni fisken. I buken legger jeg også litt hvitløk, smør, crèmefresh og en bunt med dill. Dette gjør at smakene spres inni fisken.

fyll buken med godsaker...
 Under å delvis over fyller jeg på med det du måtte ha for hånden og i kjøleskapet. Det viktigste er å dele de forskjellige grønnsakene i størrelse i forhold til ”koketid”. Det vil si at harde ting som gulrøtter deles i mindre terninger enn, f. eks blomkål og asparges. Bruk sunn fornuft, trenger ikke være veldig nøye det her.  Sammen med denne ørreten brukte jeg følgende: løk, purre, vårløk, gulrot, potet, asparges, reddik, stangselleri. Noen sitronskiver gjør seg oppå fisken som pynt. I tillegg legger jeg på litt mer smør, litt god olivenolje, saft av en halv sitron, crèmefresh, salt, pepper og gjerne litt hvitvin. Sammen med saften fra fisken og grønnsakene danner dette en nydelig sky/saus i bunnen av folien.
allt på plass, pakk inn, og klar for ovnen
 Pakken med lukket folie, legges i midten av ovnen på 200 grader. Avhengig av fiskens størrelse vil dette ta opp i mot en time. Sjekk etter 45 min med en gaffel om fisken slipper og at grønnsakene er klare.
dander folien, og server direkte
 Nammmmmmm…     Asgeir