Facebook ikon Instagram ikon
4. juni, 2012 - Barn og fiske

Barnehage lærer å fiske…

spennende med levende fisk..
Nå har jeg akkurat hatt 40 barnehage barn på fiskekurs, det vil si at de har fått prøve å få fiske litte grann og oppleve den spennende hobbyen vi har.
utstyr: 3m toppknyt, dupp, sene og krok... enkelt!
Dessverre har vi mistet mange av de i foreldregenerasjonen som kan fiske, og dermed  vet hvordan de skal lære dette videre til sine barn igjen. Derfor er det viktig at du og jeg som har slik erfaring bruker noe av tiden til å formidle dette videre.
vi spredte oss ut for å finne fisken..alle er klare med hver sin stang
  Det er alt for ofte at barna blir sittende forrand tv eller pc, og fritidsaktivitetene ute i naturen taper altfor ofte for innendørs aktiviteter fordi foreldrene har altfor lite erfaring med naturen. Allikevel vet jeg at veldig mange er flinke til å ta egne barn ut, men altså langt i fra mange nok.
så var det bare å vente..
 
noen flyvefisker ble det også!
Det er utrolig gøy å se reaksjonen på de små når de får fisk og ser duppen blir dradd under. Veldig mange av dem som var med her fikk sin aller første fisk i dag, og kommer til å huske det i mange år. Jeg husker fortsatt min første fisk, da var jeg 4 år.
pass på, fisk på vei til baljen!
Jeg synes det også er viktig at de får studere fiskene litt ekstra uten at vi absolutt må ta livet av dem. Så et par plast baljer med vann er nok til at fisken kan svømme rundt en stund før dem slippes ut igjen. Da har også barna noe å gjøre på hvis fisken ikke biter, eller at de blir lit utålmodige.
morsomt å studere levende fisk..
Utstyret vi brukte var en vanlig ”topp knytt” Abu Siesta stang med krok, sene og dupp (koster 99,- komplett), og så agnet vi med meitemark.
kanskje de trenger mat?
Ta med noen barn på fisketur!!!!