Facebook ikon Instagram ikon
23. november, 2012 - Barn og fiske

Båtfisketur

Hei, Noe av det jeg får mest positive tilbakemeldinger på i bloggen er når jeg skriver om fiske med barn, derfor blir det fra tid til annen noen reportasjer om dette. Selv om ikke disse innleggene er veldig dyptgående i forhold teknikk, taktikk og utstyr håper jeg aller mest at de er inspirerende for barnefamilie. Det er jo også om vinteren fult mulig å ta med barna på fisketur!

litt ujevnt men stort sett pent vær over Lillesand i dag
 
vi byr på kokt reke og makrell fra forrige bryggefiske tur
 
Olli August er klar med en liten og lett båtfiskestang
Så her er en ny tur ut med barn i båten, denne gangen innaskjærs for å se om det var noe liv inne i fjorden. Det ble ikke lange turen, men som vanlig ble det nok av fisk. Alt i fra småflyndrer, knurr, hvitting, hyse og torsk beit på krokene som var agnet med kokt reke, gulp og makrellen vi fikk på bryggen forrige tur.
Ollis første var en torsk
 
små agn og kroker lurer også torsken
 
Aino Olivia fikk dradd opp en knurr
Et par fine mat torsk ble også dratt opp fra dypet. Vi fisket i begynnelsen av den kjente ”blindleia” like ved Lillesand.  Barna og jeg slapp snørene ned på 50meters dyp og fisket oss oppover kanten til grunnere partier. Vi fikk fisk på de fleste dyp men mest var det i kanten fra mellom 30-40 meters dyp. Vi prøvde oss forresten ikke særlig grunnere en dette i dag. Vet at det er mye torsk som søker grunnere og grunnere vann nå fremover, men vi var mer opptatt av å få litt forskjellig fisk en at de skulle være store.
hvittinger var der plenty av...
 
hvitting er havets kylling?
Når en fisker på slik dyp er det ikke særlig barnevennlig, det er ganske slitsomt å sveive opp fra slikt dyp, så jeg pleier å hjelpe til en god del. De får selv holde i stangen og kjenne når det napper og sette kroken. Så sveiver jeg til vi ser fisken nedi vannet, så sveiver de opp de siste meterne selv. Dette fungerer godt.
de flate var på plass, her en sandflyndre
 
nesten litt skummelt blikk på denne...
En liten snelle (Ambassadeur 7000) og en kort stang er å anbefale for barn i båt. Det er selvfølgelig en forutsetning at de er godt kledd, og det er lurt å ta med litt Kvikklunch og drikke, så holder de ut noen timer. Det er nok av dårlige dager å være inne på, så en må bare benytte de stille og fine dagene på sjøen synes jeg.
dagens største på vei....
 
og det var en med skjegg ja....
Asgeir