Facebook ikon Instagram ikon
14. mai, 2018 - Aktiviteter / Happenings

Battle Of Arctic

Du har kanskje fått med deg den fantastiske produksjonen av Freewaterpictures  i Svenske Pike Fight og Perch Fight? Nå er Hooked.no i gang med en tilsvarende konkurranse på Norsk side. Ideen er ganske enkelt at 3 fiskeleverandører og 1 fiskebutikk stiller med fiskere og utstyr og konkurrerer om å bli det beste fiskelaget. I Sverige går det utelukkende på gjedde eller abbor, her i Norge har Hooked valgt å lage tre konkurranser på henholdsvis abbor/gjedde (som vi filmet denne helgen), så ørretfiske og til slutt havfiske. På den måten får vi vist mer av bredden i den Norske fiske-sporten. Dette er veldig bra.  

Gutta i de forskjellige teamene klar til innsats i Battle of Arctic
Gutta i de forskjellige teamene klar til innsats i Battle of Arctic
  Det er lagene fra leverandørene Westin, Rapala/Storm og Abu Garcia som stiller lag. Villmarksbutikken stiller også lag på lik linje, dermed blir det altså fire lag som til slutt skal kjempe om å bli mestere over 3 konkurranser. Siden hvert lag håndplukker spesialister er det selvfølgelig en svært gjev tittel, og alle vil selvfølgelig løfte trofeet til slutt. Allikevel er hovedfokus på å løfte fiskesporten. Det er en kjempeide å gi supergode sportsfiskere med topp moderne utsyr skjermtid. Det å kunne presentere teknikker og utstyr i en konkurranseform er ikke gjort på tv/nett i Norge tidligere, og jeg kan garantere at de fleste kan plukke opp en mengde tips og triks samtidig som en spennende konkurranse foregår.  
Vi i Team Abu Garcia hadde forberedt oss godt. Båten lånte vi av Eric Bringsverd fra Arendal
Vi i Team Abu Garcia hadde forberedt oss godt. Båten lånte vi av Eric Bringsverd fra Arendal
 
Mye godt abborstuff fra Abu og Berkley
Mye godt gjeddestuff fra Abu Garcia og Berkley
 
og selvfølgelig mye bra til Abboren
og selvfølgelig mye bra til Abboren
 
Stenger og sneller fra Abu og Berkley, ladet med FireLine Ultra 8 og nanofil
Stenger og sneller fra Abu og Berkley, ladet med FireLine Ultra 8 og nanofil
  Hvert av de fire lagene har en kaptein som blir med på alle tre konkurransene, i tillegg håndplukker de en ny spesialist til hver av konkurransen. De fire Lagkapteinene er Oddvar Henriksen (Villmarksbutikken), Johan Persson Friberg (Westin), Rolf Magnus Grenberg (Rapala/Storm) og Asgeir Alvestad (Abu Garcia). Jeg har personlig gjort en liten vri og stilt med mine tre medlemmer i Team AbuGarcia. Vi er de fire i Norge med flest fiskearter på stang (ref Artsfiske.com). Det er Irvin Kilde, Bjørn Florø-Larsen og John Olav Florø-Larsen som etter tur får delta sammen med meg som representerer Abu Garcia. Som dere skjønner er vi langt i fra noen superspesialister på ørret, abbor og gjedde men forhåpentligvis vil vår allsidige kunnskap fra artsfiske være nok til å hevde oss noenlunde allikevel. Vi synes i alle fall det er en flott utfordring og fiske mot de beste i landet uansett hvilken «gren» de er gode i.  
Hooked teamet var også godt forberedt
Hooked teamet var også godt forberedt, Trond fulgte oss i tykt og tynt i to dager
 
Flere sekvenser før og etter fiske
Flere sekvenser før og etter fiske
 
Til og med om kvelden stilte Bernt med villsvin-gryte
Til og med om kvelden stilte Bernt med villsvin-gryte
 
uten mat og drikke duger ....
uten mat og drikke duger ….
  Første del ble altså spilt inn i helgen. I strålende vær og i fine omgivelser i Ørje nær Svenskegrensen, nærmere bestemt Øymarksjøen. Det er over en mil lang-strak innsjø med om lag 18 fiskearter. Det er selvfølgelig også godt med gjedde og abbor i fine størrelser som var target disse to konkurranse dagene. Jeg kan ikke si mye om resultater og forløp, det blir ikke avslørt før neste vår, når serien blir sendt. Jeg kan allikevel røpe at vi traff gytingen på begge arter, og setter ofte sitt preg på fisket. Allikevel kan jeg love masse action, flotte scener og meget pene prestasjoner. Det er bare å glede seg.  
klare for start
klare for start
 
westin med grom båt
westin med grom båt
 
alle hadde utstyret i orden, her er Villmarksbutikken klar for innsats
alle hadde utstyret i orden, her er Villmarksbutikken klar for innsats
  Som Team Abu var vi altså på helt ukjent jaktmarker. Selv om både teamate Irvin Kilde og undertegnede fisker gjedde og abbor en gang i bland. Vi var svært spente på om vi kunne hamle opp med noen av predator spesialistene. Vi fikk heller ikke tid til å prøvefiske før opptakene slik flere andre lag hadde gjort. Heldigvis  fikk vi tak i noen tips om fiskeplasser fra hjelpsomme sportsfiskere som Jørgen Ødmann Andersen og Steinar Unnestad. Det er selvfølgelig gull verdt når du skal fiske i et nytt vann. Vi takker så mye.  
Noen nydelige dager på innsjøen
Noen nydelige dager på innsjøen
  Til slutt vil jeg bare rose de andre deltagerne for en fantastisk innsats og det fine stemningen som ble satt. Den aller største honnøren går allikevel til Hooked.no med Bernt Nor i spissen som igjen har dradd i gang et giga stort prosjekt for å sette fart på sportsfiske-Norge. Det er bare å glede seg til sendestart neste år! Følg #battleofarctic på insta!   Asgeir