Facebook ikon Instagram ikon
25. november, 2014 - Aktiviteter / Happenings

Bli med å lage «Folkets fiskefilm»

Hei, i kveld kommer folkets fiskefilm på NRK 1 kl 19.45. Så vidt jeg har skjønt kommer det flere kjente ansikter i denne sendingen, så den er garantert verdt å få med seg. Dette er hva jeg tidligere har skrevet om denne aktiviteten:     Hei, har du en god filmsnutt fra en av fisketurene dine? Filmet du da storfisken glapp, eller da junior fikk sin første fisk? Send din fiskehistorie til «Folkets fiskefilm». Har du et morsomt eller spennende filmklipp fra fisketuren din så kan du vinne en guidet tur på kveitefiske i Nord-Norge. Dette er nemlig førstepremien for beste bidrag til «Folkets fiskefilm» som NRKs Ut i Naturen skal sende i september i år.     FEIT KVEITE: Har du filmet fantastiske fiskeopplevelser kan du vinne tur på kveitefiske sammen med blant andre Ut i naturens Nils Arne Sæbø. Foto: NRK NRK ønsker seg alle mulige filmer, enten de er tatt opp i år, eller du har liggende et fint klipp i skuffen fra tidligere år. «Folkets fiskefilm» er et samarbeid mellom NRK og Norges Jeger- og fiskeforbund (NJFF) i anledning at 2014 er «Sportsfiskets år». Sportfiskets år De innsendte bidragene blir samlet i et halvtimes program som Ut i naturen sender i høst. I tillegg til førstepremien, en tur til «kveitemekka», blir de fiskeutstyr til andre og tredjeplassen. NRK og NJFF vil at Ut i naturen-programmet med folkets fiskefilmer skal vise engasjementet og bredden av sportsfiske i Norge. Her kan du delta enten du er helt amatør og filmer med mobilen eller du er mer proff. Vi ønsker oss gode historier, stemningsfulle fiskesituasjoner, gleden over suksess, og ikke minst hva som skjer når drømmefisken glipper…   ANDREPREMIE: Fluefiskesett fra Hardy.       TREDJEPREMIE: Sluksett med Lawson stang.     Krav til filmmateriale:

 • Vi ønsker oss materialet uredigert og filmen sendes inn i original kvalitet i det formatet den er tatt opp i. Altså en identisk kopi av det du tok opp i kamera.
 • Dersom du filmer med mobil, husk å holde mobilen slik at den filmer i bredde- og ikke høydeformat.
 • Hvis det er flere klipp som er satt sammen så må dette leveres kun med naturlig lyd, altså ikke musikk på lydsporet.
 • Send også med en liten beskrivelse av hendelsen i tekst med hvem som er på filmen, hvor det er, og hva som skjedde.
 • Har du tekniske spørsmål så send gjerne en mail til: nils.arne.sabo@nrk.no
 • Frist for innsending er 24. oktober

Innsending: Før innsending må du sørge for å ha alle rettigheter til materialet som sendes inn, og ha godkjenning alle som vises på filmen. Ved å sende inn bekrefter du at NRK har rett til å bruke bildene. Filmen kan lastes opp her på følgende måte:

 1. Klikk deg inn på NRKs media shuttle-side
 2. Last ned og kjør programvaretillegget (om du blir bedt om det)
 3. I tilfeltet skriver du utinaturen@nrk.no og i fra-feltet din epost-adresse
 4. Legg til videoklippene dine
 5. Skriv «Folkets fiskefilm» og en beskrivelse av hva, hvor, når og hvem filmen handler om, og din kontaktinformasjon.

Eller du kan sende den i posten til:

 • NRK Natur, 5020 Bergen

Taper og minnepinner returneres etter bruk. Premiering:

 • Førstepremien er en guidet tur på kveitefiske i Nord Norge. Sted og tidspunkt blir avtalt senere.
 • Andrepremien er et fluesett fra Hardy, med en Jet ZINTRIX®330 9 fot 4-delt fluestang i snøreklasse 5 med Cordura tube, Hardy Ultralite DD Fluesnelle, og Hardy Marksman WF5Flyt Fluesnøre.
 • Tredjepremien er et sluksett med en Lawson stang – Arctic Trout MoicroWave 9 fot – 4-16gr. 3-delt med corduratube, DAM Quick Hybrid 720 FD snelle, 200 m Lawson Fusion 0.13 Mulitfilamentsnøre, og diverse sluker mm.

  http://youtu.be/qXY4n3HSeg8   Nils Arne Sæbø, NRK, Asgeir