Facebook ikon Instagram ikon
30. juli, 2015 - Aktiviteter / Happenings

BLI MED PÅ FISKEFEST I OSLO SENTRUM

22. august er det duket for Oslo Internasjonale Fiskefestival, midt på selveste Rådhusplassen. NJFF og Hooked samarbeider om arrangementet. I tillegg til et myldrende festivalområde, skal det avholdes stor fiskekonkurranse langs land i Pipervika.

​​​​22. august arrangerer NJFF og Hooked.no i samarbeid Oslo Internasjonale Fiskefestival. På Rådhusplassen vil det syde og koke. Her blir det fiskemat, kokkekunst, barneaktiviteter, demonstrasjoner av utstyr, gratis båtturer, fiskeopplæring for barn og mye mer. 

Alle med interesse for sportsfiske bør kjenne sin besøkelsestid. Noe tilsvarende har aldri blitt arrangert i Oslo!  

Bli med på kaifiskekonkurranse under Oslo Internasjonale Fiskefestival. Premien er på 100.000 kr! Foto: W.Krause/media-army.de/visitnorway.com.
  Fiskefest med Leo​ Langs bryggeanleggene avholdes en fiskekonkurranse med 100 000 kr til vinneren: Kl 13.00 går startskuddet for den store fiskekonkurransen. Det skal fiskes i 2 timer, og deltager med tyngste fisk vinner. Programleder er Leo Ajkic som fra en scene skal sy det hele sammen og fortelle publikum om hvem som ligger i tet. Ajkic er godt kjent fra NRK programmene «Typen til», Leos reise» og «U-landslaget». Fiskekonkurransen foregår i områdene rundt Rådhusplassen. Alle over 18 år kan delta, men det settes også opp en barneklasse for de under 18 år med egne premier. Det er altså ingenting i veien for å ta med poden også!  
Leo Ajkic kommer på Oslo Internasjonale fiskefestival. Kommer ​​du?

Meld deg på nå!

Meld deg på konkurransen allerede i dag ved å sende en SMS. Det totale deltagerantallet skal ikke overstige   1 000 stk, så her er det bare å hive seg rundt. Første mann og kvinne til mølla!

Vi frister med flotte premier: I juniorklassen er blant annet førstepremien en gummibåt (bildet t.h​) av merket West Commando 270 (uten motor).​ Folkefesten Oslo Internasjonale Fiskefestival inngår som en del av de mange arrangementene i Friluftslivets År. Friluftsåret har parolen «Nå er det din tur!»

Fiskeområdet merket rødt
Fiskeområdet merket rødt

Regler for fiskekonkurransen

  1. ​​Det settes opp to klasser; en voksenklasse og en juniorklasse (under 18 år).
  2. Det settes av egne fiskeområder til konkurransen (se kart under). Det kan ikke foregå fiske andre steder. Alt fiske foregår fra land/brygge, og fisken må tas på krok.
  3. Deltagerne må forholde seg til norsk lovverk om sportsfiske. Alle fiskearter teller, med unntak av arter som er fredet. Vinnerfisken må også være over de norske minstemålsbestemmelsene for fritidsfiske.
  4. Voksenklassen og juniorklassen konkurrerer om å ta største fisk (vekt). Når fisken kommer på land skal denne umiddelbart, og i levende tilstand, vises frem og veies av en av de mange kontrollørene.
  5.  I voksenklassen er premien 100 000 kr. I juniorklassen settes det opp egen premie.​
  6.  Påmelding skjer med SMS på følgende måte: a) Voksenklasse: Send kodeord SENIORFISK +​ [Fornavn og etternavn] til 2242. Tjenesten er gratis. b) Juniorklasse: Send kodeord JUNIORFISK + [Fornavn og etternavn] til 2242. Tjenesten er gratis.
  7.  Alle  må dokumentere påmelding ved fremvisning av telefon og kvitteringsmelding for registrert påmelding. I seniorklassen må også legitimasjon kunne fremvises.
  8. Konkurransen starter kl 13.00 og avsluttes kl 15.00. Premiering på Rådhusplassen rett etterpå.
  9. SMÅ JUSTERINGER/PRESISERINGER AV KONKURRANSEREGLENE KAN FOREKOMME UNDERVEIS. ALLE DELTAGERE ER DERFOR SELV ANSVARLIG FOR Å SJEKKE OPPDATERT REGELVERK OG GYLDIGE FISKEOMRÅDER PÅ WWW.NJFF.NO MELLOM KL 09 – 12 PÅ KONKURRANSEDAGEN 22. AUGUST.

​Har du lyst til å være frivillig?

Bli med på laget og opplev den store fiskekonkurransen fra innsiden! Ved å være frivillig får du arrangementserfaring, en fantastisk opplevelse og ikke minst et minne for livet. Du får også 500 kr for innsatsen. For å være frivillig må du være over 18 år. Som et av festivalens ansikt utad, må du selvsagt være alkohol- og rusfri når du er på jobb. Vi møter kl 11.00 og avslutter kl 16.00. De frivilliges oppgaver er å passe på, informere og veie inn eventuelle vinnerfisker. Du trenger altså ikke være spesielt fiskeinteressert for å være med. Vi trenger også noen til å gi barn og barnefamilier fiskeopplæring. Her har vi alltid vært gode! For å gjennomføre et slikt arrangement er vi avhengige av engasjerte frivillige og vi setter stor pris på alle som vil delta. Ønsker du eller vennegjengen å melde seg som frivillig? Gi beskjed snarest mulig til prosjektleder Henning Ottarsrud på epost. Vi ser frem til å høre fra deg!   Asgeir (klippet fra NJFF nettsider)