Facebook ikon Instagram ikon
6. april, 2012 - Båt og havfiske

Brrrrrrrrrrrrrr, kaldt ja, sjøørret….

  Det var ikke dette jeg hadde håpet på når jeg tenkte at Påske er sjøørret tid. Martin og jeg hadde planlagt en tur ut på Langfredag. Vi satset på en ettermiddags/kvelds tur siden det er flo kl 17.30 og det har vært ekstremt lavvann de siste dagene.  

kaldt ja, snøen lavet ned..
  Vi avtalte at vi skulle møte rundt kl 13 00. Da gikk regnværet over i snø!!!! Vi brukte derfor et par timer hjemme og mimret gjennom noen hundre Cubabilder, og jeg må si at overgangen ikke kunne bli større. Men det er jo noe av det som gjør fiske så fascinerende for den allsidige sportsfiskerne, forskjellige fiskearter, forskjellige fiskemetoder og forskjellige forutsetninger for å lykkes.  
Martin kaster, GPS et godt hjelpemiddel...
Nå var det plutselig bare 0,5 grader i luften og jeg tipper vanntemperaturen er rundt 5, lavtrykk, snø, og vind. Ikke bra for vinter/vår ørret fiske. Jeg har en helt klar formening om at litt varm sol varmer fisken til større aktivitet når vannet er kaldt. Ikke i dag altså, men ut skal vi.  
noen torsker ble det da....
Vi satset på overflate dorging og kasting inn mot sydvendte bukter og strømsatte grunnpartier i et område jeg kjenner svært godt, i blant ”villaene” i Blindleia. Dette er en typisk vinter/vårplass hvor sjøørreten mesker seg på børstemark, brisling og sild, før den trekker videre utover senere på våren.   Vi startet med en times dorging, og vi merket det var tregt ja. Fingrene var stivfrosne, men et par torsk fant wobblerne våre. Bomber og Sebile stod på menyen. Hvit var fargen som fanget best, det stemmer godt med min fargeguide når vannet er så kaldt (se sjøfiskehåndboka). Kastingen inn mot bukter og grunner gav ikke mye mer ørret i båten det heller. Fluestanga ble av naturlige årsaker liggende urørt i båten….   Det er tydelig at det er mye fisk i sjøen for i løpet av neste time under så ekstremt dårlige forhold, landet vi 6 torsk og 2 lyr. Sjøørreten uteble foreløpig, selv om vi hadde et par forsiktige lugg på et par gode sjøørretplasser, et helt sikkert tegn på hva vi tenkte. Ørreten sparer energi og er bare så vidt interessert. Allikevel satt den til slutt, ikke store karen men en 46 cmblank ørret tok den hvite Sebile wobbleren nede på et par meters dyp.  
ikke en sværing (46cm) men rette "sorten"
Da hadde vi i alle fall lurt sorten, og siden jeg hadde lovet fiskemiddag fikk den lov til å bli med hjem! Den var i god kondisjon og knallrød inni, deilig med sjøørret middag etter flere dager med lam. Må bare få igjen varmen i kroppen først……….   Heldigvis har de meldt bedre vær fremover, blir nok flere sjanser ja…..