Facebook ikon Instagram ikon
16. november, 2012 - Barn og fiske

Bryggefiske i november

Heisan! Nå har vi hatt en hyggelig bryggefisketur igjen. Vanligvis er dette en sommeraktivitet med barna men hva er vel bedre en å ta en slik tur også om vinteren? Siden det fortatt har vært ganske mildt langs kysten og vannet ikke er så kaldt enda er det fortsatt mye fisk helt under bryggene på grunt vann.

Olli August kikkfisker
 
nok en flott dag i Lillesand
I tillegg begynner vannet og bli ganske klart og vi ser fisken godt, det synes både jeg og barna er bra. Veldig gøy og se fisken ta agnet vi presenterer. Når det i tillegg svipper innom litt større torsk og sei samt en makrell stim (i Lillesandsområdet overvintrer mye makrell) blir det kaotisk med stenger og sneller for å få ut agnet i riktig posisjon.
enkle takkler fungerer best fra bryggekanten
 
full kamp om agnet øyeblikkelig
 
slik ser det ut under vannflaten i indre Lillesand
 
en og annen litt større fisk var også bettet
Ja og fisk fikk vi, det tok bare noen minutter før flere fisk svømte rundt i kassen. Jeg hadde planer om å sette ut en stang hver, men det kunne jeg bare glemme. Det nappet før jeg fikk agnet stang nummer to. Etter en god stund fik jeg imidlertid kastet litt lengre ut med et takkel med slep i tilfelle det var noen flyndrer i nærheten. Det viste seg imidlertid at de fleste andre fisker var raskere en rødspettene jeg vet var der ute.
en sjøstjerne og en torsk har "bitt" på
   
på vei opp
   
og vel i havn
Vi fisket ganske enkelt med en krok over loddet, og så hadde vi et takkel som det var en krok som lå på bunnen. Hvis du plasserer en krok på bunnen kan du få en rekke flere arter som kutlinger, ulker, knurr, fløyfisk, og flyndrer for å nevne noen. Dette gjør det jo ekstra spennende særlig hvis du kaster litt ut i fra bryggekanten. Vi agnet med en liten bit av kokt og skrellet reke, samt en liten stripe av en makrellbit. Førstnevnte var klart best i dag.
Aino Olivia med en liten sei og Olli August med en makrell
 
en stor kutling i hånda
Vi brukte lette små stenger så når torsk, sei, bergnebb, makrell og kutlinger beit så ble det skikkelig liv i stanga, barna (og jeg) hadde det gøy selv om fiskene ikke var av største sort i dag. Det var heller ikke poeng i å fange matfisk, så Olli August satt ut alle fiskene unntatt en makrell som vi tok med hjem for frysing slik at vi har agn for neste tur, og det blir snart igjen….
begynner å bli trangt om plassen, men gøy
 
alle ble satt tilbake igjen
Asgeir