Facebook ikon Instagram ikon
1. mars, 2013 - Aktiviteter / Happenings

Cuba, here we come!

Heisan! Ja da er det duket for årets Cuba tur. Vi reiser i to puljer, samt at noen av oss skal fiske i to hele uker ute på den karibiske øya Cayo Largo.

en kort vissit til Havanna
   
innenriks fly til øya Cayo Largo i karibien
Tror dette blir min 11 tur dit, så jeg trenger vel ikke å si at det er min favoritt fiskereise mål. Cayo Largo er nærmest en liten atoll ute i det karibiske hav og øya ligger en liten flytur ut syd for Cuba. Selve Cayo Largo og havområdet rundt er naturreservat, og et av de absolutt mest frodige havområder  i verden.  Her ser du ”60 Minutes” programmet fra samme farvann; http://youtu.be/bhC1U8hj4Yk
fine forhold på land også på Cayo Largo
 
og i tillegg rene paradise for fluefiskere
Altså er det et eventyrlig område naturmessig. Det er saltvannskrokodiller, flamingoer, pelikaner, skilpadder og Iguaner for å nevne noe. Og det viktigste for oss, det er verdens beste fiskeplass for Bonefish, Snook, Tarpon og Permitt.
gutta klargjør utstyr
 
hvem vil vel ikke kaste sine fluer her?
   
konkyliene ligger strødd
Det finnes kanskje plasser som kan matche denne Cubanske øyen på noen av artene enkeltvis, men det er ingen plasser hvor det fanges så mange ”Super Grand Slam” som her. Det vil si at du altså finner store bestander av alle 4 artene innen rekkevidde på en dag. De to siste årene har vi i vår gruppe fanget 3 Super Grand Slam og 6 Grand Slam om jeg husker rett. Vi håper selvfølgelig på noen til nå, spesielt for dem som ikke har tittelen enda.
tarpon opp til 40kg på fluestang...
   
tusenkastfisken permitt
 
og mengder med bones, flere over 10lbs
For min egen del skal jeg virkelig prøve å bruke like mye tid bak kamera som bak fluestangen denne gangen. Det skal virkelig bli spennende å sette av mer tid til fotografering over og under vann. Er litt spent på om jeg klarer å roe ned fiskeiveren så pass at jeg klarer å prioritere fotoapparatene så mye at dette blir bra. Jeg burde jo klare å roe meg litt nå etter så mange år, men jeg vet det blir vanskelig når vi er ute på disse fantastiske fiskeområdene, og verdens råeste fisker ”blinker” med finnene over vann og innen kastelengde!
lunch med vin og omelett ute i det fri
   
sammen med vennene våre
Skulle du ha lyst til å bli med neste år?( mars 2014) så ta kontakt rett over påske. Da bestiller vi et begrenset antall plasser for å komme til dette fantastiske stedet også kommende sesong.
ikke bare snille fisker, her en barraccuda
  Asgeir (foto: Cato, J.P., Asgeir)