Facebook ikon Instagram ikon
12. januar, 2013 - Aktiviteter / Happenings

Cuba i desember

Hei… Et par av fiskekompisene mine Ted og Cato tok seg en snartur til Cuba i desember for å prøve seg på litt fiske i elven Rio Hatiguanico ca et par timers kjøring øst for Havanna.

bor flott på stranden
  De kaldeste månedene (fortsatt god og varm temperatur) november, desember, januar og februar er lavsesong for fiske der nede, men det er allikevel gode muligheter til å fiske i elvene og syd på Cuba.
utsikten er upåklagelig
  Ted forteller at elven Rio Hatiguanco var full av fisk og den var skikkelig bitevillig. Et morsomt fiske på tarpon med en gjennomsnittsvekt på 8-10kg. Vi kroket en lang rekke fisk, men mistet også en god del, det er en del av tarponfiske. De akrobatiske fiskene er nesten mer i luften enn i vannet og så mange som 8 av 10 kan godt riste av seg kroken på vei inn. Den største som ble fanget de dagene vi var der var et flott eksemplar på mellom 40-50lbs. Det er også en bra bestand med snook, som er en riktig spennende og glupsk fisk når den er på bittet.
fiskere og guide klar for fisketur
  Fiske i disse elvene går stort sett ut på å kaste inn under mangrovene hvor de fleste tarponene oppholder seg. Det er et krevende men fantastisk morsomt fiske. Plutselig skyter de sølvblanke gigantene opp og suger i seg flua for deretter å eksplodere opp i luften.
fluene legges tett opp mot mangrovene hvor fisken holder til
  Ted og Cato fisket med guiden Lazaro Vinola, en flink guide som ble kalt ”the Yoda of the Tarpon” av Robson Green hvis du fikk med deg de programmene med ”ekstrem fisking” på National Geographic Channel for en tid tilbake. Fiskerne som besøker dette området bor gjerne nede på stranden i en enkel men bra leilighet med tilgang til alt en trenger utenom selve fiske.
en snook er landet av Cato
  Ønsker du deg en litt rimeligere fisketur til Cuba kan dette være å anbefale. Nå førstkommende mars (om 2 måneder) reiser vi en god gjeng ned til verdens beste ”grand slam” destinasjon Cayo Largo. Her jakter vi på Bonefish, Tarpon, Snook og Permitt samt en rekker andre arter med fluestang. Her bor vi med høy standard med all inklusive. Det er fortsatt en plass ledig hvis du ønsker å oppleve dette fantastiske fiske og landet.
en tarpon i båten
  Ta kontakt med Ted på www.gocubafishing.com
lyst å bli med på tur til Havanna/Cayo Largo i mars?
  Asgeir