Facebook ikon Instagram ikon
28. mai, 2013 - Båt og havfiske

Det ”bugner” av fisk på Sørlandet (fra helgens fisketurer)

Hei, her er det litt i fra helgens fisketurer….. Som jeg har nevnt tideligere regner jeg mai og juni som de to beste månedene på sjøen her nede på Sørlandet. I år er dette ingen unntak, det formlig ”bugner” av fisk her ute nå. Jeg tror jeg aldri har opplevd at det er så mye å få på stang som i år. Jeg er ganske sikker på at de siste års kalde vintere med tykk is i fjordene har bidratt med at det nå finnes ekstra mye fisk her i år.  

masse flatfisk langs kysten nå...
 
ofte biter en, to og tre fisk på samtidig
 
ikke verst å få en fisk som "matcher" jakka
I tillegg har jeg oppdatert meg på båt og utstyr og kan derfor enda lettere konsentrere meg om det jeg skal, nemlig fiske. Et fantastisk ekkolodd/GPS (Humminbird  Fishfinder 998CK HD SI Combo) gjør at jeg faktisk ser det meste som finnes under oss. Jeg kan til og med følge snøret og agn på vei ned!
båt og utstyr fungerer topp
   
en av de minst "hundre" torskene som har måtte opp og hilse på for så å få friheten tilbake
Det mest geniale er allikevel den frontmonterte GPS styrte El-motoren (minn kota). Når vi ønsker å fiske på en plass vipper vi den bare ned og trykker på en knapp, vips så holder den oss eksakt på samme posisjon. Helt genialt, ikke noe mer kjøring mot strøm og vind…. Ønsker vi å drifte litt er det bare å trykke en gang til og så drifter vi til vi ønsker å stoppe opp igjen. Vi kan også kjøre, dorge og drifte i en spesiell retning hvis vi vil det. Det eneste negative jeg kan si er om den nye el-motoren er; Hvorfor har jeg ikke investert i en slik tideligere!!!
en av de mange lyrene på vei opp
   
lyren tar gjerne wobbler under dorging yttaskjærs
 
noen "rugger" blir det også innimellom
Båten Caplli 19 open er vi storfornøyd med, den har virkelig stått til forventningene. Vi har også fått rigget med stangholdere, og annet slik at det nå er blitt en virkelig bra fiskebåt for oss. Det at du kan gå rundt langs rekkene og fiske på alle punkter gjør sitt til at båten føles større. Det er også en særdeles god plass oppe på baugen hvor du for eksempel kan stå og kaste. Der for enn mer høyde og bedre oversikt over fiskeplassene, og fri baksleng.
Hyse fikk vi mest av på 40-60 meter
   
Hysa elsker selvlysende rosa og agn som makrell og blåskjell
Denne helgen har vi fisket fra 0-60 meter og prøvd oss etter det meste med finner, og det ser ut som de aller fleste artene er på plass. Det er faktisk så mye fisk av og til at det er vanskelig å fiske selektivt ett en art. Spesielt torsk og lyr er veldig tallrikt nå og den finner du på alle dyp. Flatfiskene er det mange av, og alle de andre mindre artene er tallrike nå. Seien og hysa (kolje) finner du yttaskjærs og de første rapportene om horngjeld og makrell ,tikker også inn nå i takt med at temperaturen øker i sjøen.
faktisk sjelden agnet får ligge så lenge at slimålen får tak...
   
Ikke noe vakker skapning men en nyttig krabat som rydder på havets bunn
 
her en vakker knurr som glittrer av "gull"
Jeg har enda ikke forsøkt meg på dypet yttaskjærs, men det blir ikke lenge til vi ”lader” med litt grovere utstyr og prøver oss ”offshore” etter lange, brosme og kveite. Det gjelder bare å få tid til alt!
see you later........
  Asgeir