Facebook ikon Instagram ikon
22. august, 2012 - Båt og havfiske

”Drop Shot” fiske

Hei, En populær fiskemetode i veldig mange land nå er det såkalte ”drop shot” fiske. Som navnet sier handler dette fiske om å ”slippe ned et kule bly” og presentere lokkemiddelet i nesten vertikal tilstand gjerne fra båt eller brygge.

lodd, krok og små gummi fisk er det som trengs
 
ferdig takklet opp
Loddet en bruker er gjerne rund eller avlangt som en kule, og det brukes en eller flere opphengere av enkel krok som lokkemiddelet festes på. Soft plastic, eller en jig type er de mest brukte agnene. Små fiskeimitasjoner er det aller mest populære agnet. De skiller seg ikke mye ut fra en vanlig shad men har ofte en annen type hale som gjør de oppfører seg bedre og liveligere i en vertikal dansende tilstand.
gjedda lot seg selvfølgelig friste
  Lokkemiddelet festes gjennom hodet med en enkeltkrok. På den måten danser den fritt rundt 20-60cm over loddet/bunnen. En lett ristende bevegelse i stangen gir en livlig hoppende gange på gummifisken slik at den ser ut som en liten skadet byttefisk. En slik lett bytte vil selvfølgelig ingen rovfisk la gå fra seg!
abboren elsket småfiskene som ble presentert
En bruker gjerne en kort stang på 5-7 fot, og slukvekten/stivheten i stangen avhenger av hvilken fisk og hvor tungt lodd du vanligvis bruker. Det er naturligvis forskjell på å fiske abbor på 3-4 meter og for eksempel gjedde eller gjørs på 8-10meters dyp. En haspel eller liten multiplikator med multifilament gir perfekt føling med agn og fisk. Det finnes spesielle ”drop shot” utstyr, men det er ikke nødvendig for å utføre fiske.
en super metode for de abborer i alle størrelser
Vanligvis skjer fiske fra sakte drivende eller oppankret båt. På steder hvor det finnes en grunne eller annet som gjør at det oppholder seg rovfisk. Det er også selvfølgelig mulig å bruke teknikken fra land eller brygge hvor det er litt dypt like utenfor. Jeg forsøkte ganske mye ”drop shot” sist uke, og fant ut at teknikken fungerte best når vi drev over et dypere område 4-6 meter. Da fikk du fisket effektivt rundt grunner vi viste det var fisk. På grunnere vann fungerte vanlig kastefiske med jigg naturlig nok bedre. Jeg fikk flest fisk på Power Bait Drop Shot Minnow, den er skikkelig livaktig med en fantastisk finish og dødelig på abbor, gjedde og gjørs.
artig når det biter ofte og hardt
Er sikker på at dette fiske også vil fange ørret og røye, samt de fleste sjøfisker vi har i havet. Asgeir