Facebook ikon Instagram ikon
22. mars, 2018 - Aktiviteter / Happenings

Ekstraomganger på Sørøya gav gull

Som du kanskje leste av forrige innlegg, blåste vårt opphold på Sørøya bokstavelig talt bort. De to dagene vi hadde til rådighet ble ødelagt av sterk vind og snø. Vi kom oss ikke ut på de store fiskefeltene på grunn av de rådene omstendighetene, dermed ble fisket også deretter. Heldigvis for oss klarte heller ikke Widerøe å få ned flyet på Hasvik flyplass, selv om de forsøkte gjentatte ganger. Dermed var det bare å ta ut bagasjen igjen og bli en stund til. Det var litt med blandede følelser, men når situasjonen er slik var det bare å gjøre det beste ut av tiden frem til det var plass på neste ledige fly. Det skulle vise seg å være to dager senere.  

klare for ekstraomganger på Sørøya
klare for ekstraomganger på Sørøya
  Vi rigget opp fiskestengene igjen og allerede påfølgende dag roet vinden seg såpass at vi fikk lurt oss utpå i 12 tiden. Varslene viste også at det skulle roe seg enda mer ut mot kvelden. Dermed tok vi sjansen på å reise ut i bakkene rundt Kveitegrunnen. Sjøen var fortsatt ganske grov etter uværet og minusgradene lå over havet, men nå var faktisk utsiktene ganske gode. Merkelig nok var det lite fisk å se på ekkoloddet når vi kom ut på grunnen. Derfor valgte Jeanett og jeg etter hvert å oppsøke en mindre flåte med yrkesbåter som lå 20 minutter unna. Torunn og Geir ble igjen for å lete mer. Vi fant godt med fisk på vår nye plass, men den var lite bitevillig og vi fikk bare lurt opp fisker opp til 10-15 kilo. Etter hvert var det bare å sette tilbake, men på veg inn fikk vi vite at den andre båten med Torunn og Geir plutselig hadde fått besøk av mengder med fisk helt på slutten av dagen. Seien hadde nemlig dukket opp som troll av eske, dermed seig også stortorsken inn etter den på grunnen. De fikk etterhvert et drømmefiske og landet flere over 20 kilo og så en skikkelig rugg på 30,1 kg som Geir lurte helt på tampen!   IMG_0041   DCIM133_VIRBVIRB0067-   Torsk på over 30 kilo er virkelig en drømmefisk veldig få for oppleve, selv om de ikke er helt uvanlige hos BigFishAdventure på Sørøya i mars og april måned. Geir var selvfølgelig i ekstase med sin nye personlige rekord, og mange bilder ble tatt utover kvelden. Fisken ble senere feiret med Champagne og god mat inne hos Mona og Ahmed som driver denne fantastiske destinasjonen i Hasvik på Sørøya. En destinasjon som antagelig kan skryte på seg å ha det flotteste anlegget på verdens beste arktiske fiskeplass. Akkurat nå følte vi at vi bare heldige som fikk litt ekstra tid slik at vi fikk oppleve dette.  
30,1kg skrei på Geir Sivertzen
30,1kg skrei på Geir Sivertzen
  IMG_0051   IMG_0095   Dagen etter hadde vi noen få timer til rådighet før flyet skulle ta av. Det betydde at vi måtte opp tidlig, og klokken ble satt på 05.00. Her skulle det fiskes til siste slutt. Geir tok avspasering etter gårsdagens feiring av storfisk, mens jeg tok jentene ut på havet. Været var fortsatt greit selv om snøbygene stadig feide over Barentshavet. Vinden hadde heldigvis løyet til anstendige nivåer og solen tittet frem av og til. Fisk var det også denne dagen. Bare vi fant fuglene fant vi fisk som var bitevillig. Det stod praktisk talt fisk fra bunn til 20 meter under overflaten mange steder, og det var bare å hale og dra til armene blir lange og støle.   DCIM133_VIRBVIRB0068-   DCIM132_VIRBVIRB0067-   IMG_0128   IMG_0134   IMG_0139   Torunn og jeg landet mye stor fisk og flere over 20kg. Torunn begynte etter hvert å runde 25kg grensen og jeg lå hakk i hel. Dessverre kommer ikke 30 kilos fisk på bestilling, og denne dagen var som sagt ekstra kort siden vi måtte inn å nå et fly. Vi merket at Jeanett slet med å holde følge, men det er kanskje ikke rart hvis du sammenligner henne med oss to gamle ringrever som har vært i gamet i mange ti-år. Jeanett fikk en del fisk, men de var gjerne rundt 10kg eller mindre. Men så er det slik på Sørøya at hvis du bare står på, og lærer deg hvilken teknikk som fungerer, vil det lønne seg til slutt. Jeanett presset på helt ut, og det var nesten som å se noen score i det avgjørende målet helt på slutten av siste ekstraomgang da Penn-stangen hennes stod i en kraftig bøy. En skikkelig fisk hadde tatt shaden hennes 20 meter under båten, og noen minutter senere dukket en kjempetorsk opp i overflaten. Jeg fikk løftet den inn og sikret Jeanetts drømmefisk som det siste vi gjorde før vi måtte kjøre til land. Jeanett var selvfølgelig henrykt, og jeg kan garantere at Torunn og undertegnede var enda gladere på hennes vegne.  
Jeanetts drømme-fisk var sikret ombord
Jeanetts drømme-fisk var sikret ombord
  IMG_0175  
goe damer :)
goe damer 🙂
  Vi fikk varslet de andre på veg inn slik at vi raskt fikk hjelp til å ta hånd om fisken umiddelbart når vi ankom BigFishAdventures anlegg i Hasvik . Der ble torsken til Jeanett veid til fantastiske 30,3kg! De obligatoriske bildene ble tatt før vi måtte komme oss til flyplassen. Ja, det ble en liten Champagne og en matbit på vegen denne gangen også. Til ære for Jeanett, drømmefisket og det fantastiske vertskapet vi nå måtte ta farvel med! Resultatet ble altså to fantastiske torsker på over 30 kilo og mange over 20 de to siste dagene på Sørøya. Snakk om ekstraomganger! Det er nesten slik alltid der oppe. Får du forhold, får du drømmefiske. Det er bare å ta turen å forsøke selv. Kontakt BigFishAdventur for din råeste fiskeopplevelse noe sinne.  
30.3 kg viste vekten
30.3 kg viste vekten
  IMG_0251   IMG_0230   IMG_0314   Dette utstyret bruker vi til skreifiske: Penn Fathom Lever drag 2-speed eller Penn Sguall Lever drag sneller i strl 40 Penn Regiment XT 20-60 lbs eller Penn Squadron boat 50lbs 2 eller 5 delt Fireline Ultra 8 0,39mm og 0,90 Fluorcarbon fortom Gummishad fra 300-550gram eller Abu Sillen/Lucas 350-500 gram Alt utstyret finner du i Napp & Nytt 2018  
På Sørøya er det kun den beste kvaliteten som holder
På Sørøya er det kun den beste kvaliteten som holder
  Her finner du Napp & Nytt 2018: http://www.abugarcia.no/ Her kan du kontakte BigFishAdventure på Sørøya: http://bigfishadventure.no/forside   We will be back!   Asgeir (med god hjelp av Torunn Handeland, Geir Sivertzen, Jeanett Bersås, Widerøe og de ansatte på BigFishAdventure)