Facebook ikon Instagram ikon
29. september, 2012 - Oppskrifter og matlaging

Elg og Skogssopp Pizza

Hei, litt mat prat helt uten fiskesmak… Siden det nå er høst, og midt oppi elg og soppjakt, tenkte jeg bare å legge ut en av mine favoritt mat retter for denne årstid . Hva er vel bedre enn en skikkelig vilt og sopppizza. Spesielt når du har høstet mye av ingrediensene selv. Gjerne med en stor øl eller annen god drikke til….

skogssoppen hakkes og stekes
Siden pizza er svært enkelt å lage, så lager jeg ikke noe stort ut av selve oppskriften, og bunnen kan du jo kjøpe ferdig i butikken. Det er jo også mulig å variere innholdet i pizzaen til egen smak og behag.
skikkelig med fyll, det er hjemmelaget det...
Smør så på tomatpure, stekt løk, paprika, tomat, olivenolje, elghakk, og selvfølgelig stekt sopp (gjerne blanding av forskjellige typer skogssopp). Ha godt med skikkelig ost på toppen og krydre godt underveis med viltkrydder og pizza krydder, ha gjerne i hvitløk. Stekes på 240g rader til den er gyldenbrun (ca 15min).
skikkelig ost må til...
Så enkelt og så godt, med smak av Norsk høst! Soppjakten kan du lese om her; http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2012/09/22/lite-fisk-men-mye-sopp/
nam, nam, det smaker bedre enn det ser ut... og med en kald en på siden
    Asgeir