Facebook ikon Instagram ikon
7. august, 2012 - Båt og havfiske

En fantastisk opplevelse på Statoils Heidrun plattform

Hei, som jeg fortalte har jeg akkurat hatt en fantastisk tøff tur ut på Statoils Heidrun plattform som ligger 175km utenfor kysten av Midt-Norge. Plattformen er verdens største flytende betongplattform og er en kombinert bore- og produksjonsplattform for olje og gass. Denne 350 000 tonn store installasjonen er selvforsynt på energi og vann til den over 200 manns besetningen om bord. Den er satt ”strekkfast” på 350m dyp, så dette kan vi trygt kalle skikkelig offshore dypvannsfiske. Klikk på bildene for å få dem større!

slik ser Heidrun ut over og under vann
 Geir Sivertzen (Dr.hook) og undertegnede i Team Mustad var ikke sene om å gripe muligheten da det åpnet seg en mulighet til å prøve sportsfiske fra en av de Norske oljeplattformene. Vi har tideligere hatt svært gode erfaringer med fiske nær olje installasjoner, for eksempel i Mexico Gulfen for noen år tilbake som du kanskje leste om for noen år siden i Vi-menn.  
Her stod vi og fisket (rød ring)
 Mange tror kanskje at disse produksjons kolosser av stål og betong forurenser og skremmer fisken med sine fremtoninger ute i havet. Våre erfaringer er tvert om! Fisk av alle slag tiltrekkes dette som nærmest kan kalles kunstige rev, og forurensende utslipp er mer skjeldrene her ute enn inne i de idylliske fjordene langs vår langstrakte kyst.
fantastisk utsikt og fiske platå, en genial klepp hjalp oss å få fisken fra overflaten og opp
Og ganske riktig ja, det stod proppfullt med fisk fra overflaten og helt ned til bunnen p på 350meter!!!  Øverst var det 150meter med sei opp til 6-7kg, antagelig større også, vi prøvde så godt vi kunne og unngå dem for å prøve å komme ned til Uerne lengre nede.
takkel, agn og fisker klar for å slippe ned i dypet
Lengre nede i havet var det imidlertid fullt av store Brosmer og Langer. Brosmene tok tak i agnet med en gang vi traff bunnen, og Langene patruljerte fra bunnen og oppover i vannlagene. Den største Brosmen vi landet var knappe 10kg og flere Langer opp over 20kg merket så dagens lys på plattformdekket.
sei........
 
pene brosmer....
 
og store langer........
Allikevel var alle disse storfiskene egentlig et luksusproblem! Vi prøvde nemlig å unngå dem for at den store ”indianeren” skulle bite på agnet vårt. Vi hadde fått vite at det hadde blitt tatt flere store Uere av besetningen på plattformen det siste året. Mange på mellom 5 og 14kg! Det var noen av disse vi hadde som mål å siktet oss inn på.
for en fisk 8,890kg !!!
 
stor interesse rundt våre kurs og foredrag ombord
Etter noen justeringer lyktes vi å få flere stor Uere på kroken. Teknikker og storfiskene kan du snart lese om på bloggen min, høres snart!
litt av fangsten
 
Happy Ending!
Asgeir