Facebook ikon Instagram ikon
3. juni, 2013 - Båt og havfiske

En liten offshore tur

Hei Hadde meg en liten snartur yttaskjærs på lørdag for å sjekke forholdene, og de var bra. Tok retning rett ut av Saltholmen i Lillesand for dem som er lokalkjente. Etter en halvtimes kjøring fra land havnet jeg i en posisjon hvor Saltholmen fyr lå over Lillesand kirke.

oppdretts ørret eller laks er fantastisk godt agn
   
dypvannstakkel med agn
Jeg rigget opp et mellom kraftig takkel med bom og slep, og satte agnet ned på ca 110m. Siden jeg har gått tom for makrell agn brukte jeg biter fra en regnbueørret. Ørreten er feit og fin som agn, det røde kjøttet og blanke skinnet, lager mye farge og lukt og fisker vanligvis godt som havfiskeagn.
selv etter en god tids bruk fisker dette agnet bra
   
en brosme har blitt lurt
   
Brosme med litt størrelse på er også svært god mat fisk
Nede på 110m var det mudderbunn og ikke mye som skjedde de første 10 minuttene, derfor kjørte jeg noen meter mot en kant som gikk opp til 60 meter. Her var det hardt fjell, og fisk satt med en gang. En grei brosme på rundt 4 kg var første fisk i båten. Driften gikk videre og torsken beit på hvert nedslipp, pene matfisk på 2-4kg. Disse torskene som lever her ute er feite og fine, og helt lyse i fargen. De gulpet opp krabbe og sjøkreps, førsteklasses kvalitet med andre ord.
en lubben dypvannstorsk
   
og en til............
Når jeg kom opp på områder som lå grunnere en 50 meter var det helt tett med sei, og makrellen var også kommet der ute for de som måtte lure. Etter en times tid begynte det å blåse opp så pass at det var vanskelig å holde båten i bølgene. El-motoren begynte å miste kontakten med vannet, så jeg måtte selv holde båten med den ordinære motoren. Uansett hadde jeg fått nok fisk til mat, og fikk bekreftet at ”havet er fullt av fisk” også der ute.
seien stod "pakket" på grunnene yttaskjærs
   
sammen med makrellen....
Håper på fint vær fremmover så vi kan ta oss noen kveldsturer enda lengre til havs. Asgeir