Facebook ikon Instagram ikon
29. mai, 2012 - Båt og havfiske

En liten Pinse tur…

Hei, Hadde store planer om å ta pigg eller slettvaren på mandag, fint vær og fridag, det meste skulle ligge til rette. Hadde også med min gode venn Jens som kjenner disse fiskeplassene her ute godt.

hvittingen fortsatt tallrik..
Laget noen takkler med tandemkroker i størrelse 1 slik at jeg kunne bruke lange striper med makrell file (ca 15cm). Disse skal imitere tobis eller annen fisk og fiskes bunnen på plassende vi vet disse ”varene” finnes.  Vi kuttet og surret med elastisk tråd slik at de skulle få perfekt dansende gange over bunnen og forhåpentligvis lokke dem til hugg.
lange strimler fra makrell skulle imitere byttefisk
Vi forsøkte på en av grom plassene, men det var ikke tegn til ”de store flate”, bare en hel  masse torsk som slukte inn de godt forberedte agnene våre.  Det ble rett og slett et problem med all bi fangsten, men vi gav oss ikke før vi hadde fisket over 6-7 ganger, da måtte vi ”bite i gresset” og innse at dette var ikke dagen for verken piggvar eller slettvar.
de stod tett, altfor tett....
Vi gikk derfor over til lettere takkler og fisket av noen bukter, og fanget ”plenty” med hvitting og torsk. Det var så mye småfisk at heller ikke de andre flate som sandflyndre, rødspette, tunge og lomre som vi hadde håpet på, fikk særlig mulighet til å bite før agnet var snappet opp av en torsk.
lettere takkel for mindre flatelite eller stort agn, de tok allt

  Altså en dag med mye fisk men ikke særlig treffsikker fisking fra vår side, det lykkes ikke alltid, men vi prøver igjen. Det er ofte flere ting som må klaffe for å få de mer sjeldne artene så en må ikke gi opp etter en bom tur.

Sebile Vibrato pilk
PS! Fikk også prøvd den nye Sebile Vibrato pilken, har gledet meg til dette. Konseptet er at denne pilken ligger vannrett som en byttefisk og ikke loddrett som en vanlig pilk. På denne måten skal den da også fiske mer livaktig og forhåpentlig også bedre. All vekten ligger nederst i buken på pilken slik at den vibrerer kolossalt når du drar den opp og ned. Dermed sender den trykkbølger ut i vannet og lokker fisk fra lang avstand. Den bestod sin prøve, men det var altså ikke noe problem å få fisk i dag… tøft å kjenne den vannvittige ristingen i stangen fra den vibrerende pilken, dette må jo lokke mer fisk. Gleder meg til å prøve den på større fisk utover sommeren… Asgeir