Facebook ikon Instagram ikon
8. august, 2016 - Aktiviteter / Happenings

En uke ferie så messetid

Hei, Da kan en vel godt si at sommeren er på hell og en ganske hektisk jobbetid står for tur. Heldigvis handler mye av jobben min også om fiske og i alle fall fiskeutstyr. Nå er det tur for å vise neste års nyheter for butikker og innkjøpere slik at de kan plukke ut det de vil ha i sortimentet for 2017. Det hele begynner med lukkede messer for de forskjellige kjedene, og så tar vi turen rundt til de forskjellige butikkene som fører fiskeutstyr i Norge.  

bare en av mange 2017 nyheter
bare en av mange 2017 nyheter
  Den siste uken har jeg imidlertid fått satt av til litt kvalitetstid med familien. Fiskefruen (kona) er fra Finland, og da tar vi selvfølgelig flere turer dit hvert år. Jeg prøver å begrense det til to, mens fruen og barna gjerne tar flere turer dit hvert år. Fruen har etter hvert blitt et svært kjent navn i hjemlandet hvor hun er modell og har Finlands mest populære blogg. Hun har også gjort mange TV opptredener i hjemlandet det siste året. Spesielt i en serie hvor hun viser trening og zalsa/zumba som hun selvfølgelig er svært opptatt av. Hun har mye oppdrag i Finland, men vi prøver også å få det til slik at barna blir med på så mye som mulig slik at de får treffe øvrig familie der borte. Heldigvis prater begge barna flytene Finsk, og det er vi svært glade for nå.  
Fiskefruen er profilert over det ganske land, her i en butikk i Porvoo
Fiskefruen er profilert over det ganske land, her i en butikk i Porvoo
 
Aino synes det er litt rart å se mamma over alt
Aino synes det er litt rart å se mamma over alt
 
Vi er jo også litt stolte at mamma er så populær i hjemlandet
Vi er jo også litt stolte at mamma er så populær i hjemlandet
 
selv om det er tiden på hytta og rundt bålet som huskes best når vi kommer hjem
selv om det er tiden på hytta og rundt bålet som huskes best når vi kommer hjem
  Den siste uken har derfor blitt avsatt i de tusen sjøers land. Heldigvis holder vi til helt ved kysten ved byen Kotka, og har dermed god tilgang til fiske. Så langt inne i Finskeviken er sjøen nærmest helt ferskt, så dermed blir jo fiske der etter også. Egentlig ganske greit for meg, siden det naturlig nok har en tendens til å bli i overvekt mye saltvannsfiske hjemme i Lillesand. Når foreldrene hennes i tillegg har som Finner flest en «stuga» på en øy helt nede ved sjøen, er det gjerne der vi tilbringer sommerdagene. Helt perfekt for meg selvfølgelig, som da får fisket i fra brygge eller båt mens de prater om sitt og gjerne tar sauna i timesvis. Ja, både familiemedlemmer og barna blir selvfølgelig med å fisker innimellom. Alle koser seg disse sommerdagene.  
Finsk nattmat, grillet småsild
Finsk nattmat, grillet småsild
 
Eller Olli sine selv fangede og sprøstekte abborer
Eller Olli sine selv fangede og sprøstekte abborer
 
Aino liker best sukkererter
Aino liker best sukkererter
  Temperaturen i Finskebukten er rundt 20-22 grader, så fiske blir deretter. Jeg fisker lett og gjerne etter gjedde og abbor. Men meter gjerne etter hvitfisk som sørv, mort, flire, brasme, laue og annet som kommer inn rundt bryggene når jeg forer litt. Dette er jo et avslappende og artig fiske barna gjerne blir med på. Ellers har eldstemann Olli (9) fått iveren og teften for fiske igjen, og blitt en reser til å kaste med haspelen. Han har helt på egenhånd fanger flere gjedder og abborer. Fiske er jo som mye annet ekstra gøy når du behersker det og lykkes. Han har egentlig fisket mye siden han ble født, og har sikkert fått en overdose eller to. Nå ser det imidlertid altså ut som om han selv synes fiske er artig, og ber meg stadig om å ta en tur ut med stanga. Jeg er vel ikke den vanskeligste å be ut på en fisketur for å si det slik….  
Tradisjonelt meite fra land
Tradisjonelt meite fra land
  Det har altså vært en fin uke i Finland, men nå begynner hverdagen med jobb og skole. Høsten er imidlertid en fin tid for fiske også. Jeg skal se om jeg får lurt inn noe målrettet fiske utover høsten innimellom all jobbing. Dessuten må jeg tilbake til Finland i løpet av en måned eller to for å få gjort tatoveringen som ikke ble noe av i uken som gikk. Dessverre ble tatovøren Jari Kajaste syk, og da måtte vi bare utsette den jobben noen uker, men det er jo som kjent ingen hast.   IMG_5340   Ha en fin høst, snart innpå igjen! Asgeir