Enda en liten førjulstur med sild i sikte…
Hei, Fikk tatt meg enda en rask tur på sjøen her om dagen, den flotte silda som var kommet inn her gav mersmak. Dessuten trenger jeg mer agn i fryseren, parat til en aktiv fiskevinter og vår. Siden bloggen er blitt så omfattende, er det nå også en kjempefin anledning til og ta mange bilder av situasjoner og fiskeslag jeg trenger til senere innslag og artikler. I tillegg så tenkte jeg også og server sild som dagens middag hjemme. Når jeg kom frem til sildebukta mi var det igjen lett og se at det var liv nede i sjøen. Den særdeles gode investeringen i det nye ekkoloddet jeg skaffet meg, viste nemlig store «tegninger» av sild, ca. 50 meter lengre inne i bukten. Uten ekkolodd hadde jeg nok brukt ganske lang tid til på og finn ut hvor den stod. Når du først finner den må du være ganske rask og slippe ned snøre. Noen ganger forsvinner stimen bort før du rekker å dra mer enn et drag med fisk, andre ganger kan du være mer heldig og dra snøret stint av sild mange ganger etter hverandre. Uansett må du påberegne og være svært aktiv og lete opp silda gang etter gang, og da er ekkoloddet godt og ha. Jeg bruker vanligvis ei hekle med små fluer, sambiki, tyttebærkrok, eller små treblekroker med rød plast som opphengere, og en liten pilk nederst. Den lille pilken på mellom 100-200gram brukes som lodd, men kan også fange større fisk som jakter på silda. Dette gjør jo fiske litt ekstra spennende når en av de større fiskene tar pilken. Denne dagen ble det både torsker og lyr som ekstra bonus under sildefiske. Etter om lag 70 sild og andre bonus fisker måtte jeg bare gi meg, det skulle holde lenge og vel både som mat og agn for en stund fremover. Selv om været var utmerket tok jeg inn ganske tidlig, og begynte og pakke silde i små fryseposer 5 og 5. Det er vanligvis en passe mengde agn til fremtidige fisketurer her nede. Noen sild ble renset og klargjort til middag. Det er viktig og fjerne alle skjell før de steikes, i tillegg bruker jeg både lever og rogn som tilbehør. Det ble altså nok en flott vintertur, men nå blir det nok bare «fang og slipp» fremover. Jeg pleier sjelden å fryse fisk til mat, til det fisker jeg alt for ofte….. Asgeir